Najnovije vesti

MINISTAR UDOVIČIĆ SA BUGARSKIM KOLEGOM KUZMANOVIM: Planiramo još zajedničkih projekata u budućnosti
Foto: Ministarstvo Omladine I Sporta

SASTANAK

MINISTAR UDOVIČIĆ SA BUGARSKIM KOLEGOM KUZMANOVIM: Planiramo još zajedničkih projekata u budućnosti

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas sa svojim bugarskim kolegom Andrejem Kuzmanovim i tom prilokom razgovarao o uspešnoj organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za žene, čiji su Bugarska, Rumunija, Hrvatska i Srbija domaćini, ali i o Paraolimpijskim igrama koje su u toku i brojnim vidovima institucionalne saradnje kojim bi se ojačali prijateljski odnosi dveju zemalja.

Na samom početku ministar Udovičić je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Srbiji ministru Kuzmanovu i istakao da su svi napori uloženi u organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci za žene urodili plodom i da su se četiri zemlje pokazale kao izvanredni i uigrani domaćini, što je najbolji dokaz dobrih odnosa i kvalitetne saradnje.

Ministri su se složili da je zajedničkim snagama uspešno organizovano veliko međunarodno takmičenje, što je odličan preduslov za brojne druge zajedničke projekte, u interesu obe strane.

Jedan od glavnih ciljeva Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Bugarske jeste intenziviranje razmene znanja i iskustava stručnjaka iz obe zemlje, pa je planirano dodatno povezivanje profesionalaca iz oblasti sportske medicine.

Ministar Udovičić je predložio svom kolegi da posete Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kako bi se bolje upoznao sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima Zavoda.

Ministri su razgovarali i o uspesima srpskih i bugarskih olimpijaca i paraolimpijaca, ali i o samoj organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u vremenima izazova.

(Kurir sport/MOS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja