Najnovije vesti

TUGA: Preminuo Vladimir Popović Pop, dugogodišnji takmičar moto trka u Srbiji, ali i Jugoslaviji
Foto: Privatna arhiva

IN MEMORIAM

TUGA: Preminuo Vladimir Popović Pop, dugogodišnji takmičar moto trka u Srbiji, ali i Jugoslaviji

Ostali sportovi

Preminuo je Vladimir Popović Pop

S tugom u srcu objavljujemo da je danas, 17.09.2021. godine u svojoj 51. godini preminuo Vladimir Popović Pop, dugogodišnji takmičar moto trka u Srbiji, ali i Jugoslaviji.

Vladimir je svoju trkačku karijeru započeo 1987. godine na Tomos BT-u. Već tokom prve sezone dobija ponudu od Vilka Severa, u čijem timu provodi sezone 1988 i 1989. Usledila je pauza duža od decenije, nakon čega se Pop vratio na stazu. Po povratku, Popović je branio boje AMK Brezik, za koji je osvojio i titulu u klasi 1000 Hepening, nakon čega prelazi u klasu 1000 STK.

Usledila je još jedna pauza od kružnih trka, a popularni „Batica“ je za to vreme, uz timske kolege Karima Babiča i Petra Šarčevića osvojio još jednu titulu, ovog puta na Tomos mopedu.

Baš ova titula učinila je da Pop ponovo sedne na motor. Tokom 2020. Vladimir se vraća na stazu sa Moto Landom, ovog puta u klasu 1000 Formula gde je zabeležio odlične rezultate, nakon čega je usledio prelazak u MK Spark. Ove sezone Pop je bio nezaustavljiv i na Grobniku, na svojoj poslednjoj trci u životu zabeležio je duplu pobedu. Sezonu 2021. Vladimir Popović Pop završiće na trećoj poziciji u generalnom plasmanu.

Baticu ćemo pamtiti kao velikog prijatelja, odličnog takmičara i istaknutog člana Moto Saveza Srbije koji ni jednog trenutka nije krio osmeh na licu. Bio je uvek nasmejan, pun optimizma i uživao je u svakom trenutku provedenom na stazi. Laka ti zemlja Pope!

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja