SRPSKE DAME UBEDLJIVE NA STARTU: Rukometašice Srbije pobedile Tursku u kvalifikacijama za EP
Foto: RSS

KVALIFIKACIJE ZA EP

SRPSKE DAME UBEDLJIVE NA STARTU: Rukometašice Srbije pobedile Tursku u kvalifikacijama za EP

Ostali sportovi -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Zrenjaninu Tursku sa 36:27 (21:13), u utakmici prvog kola Grupe 6 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U ekipi Srbije Jovana Stoiljković postigla je sedam golova, Željka Nikolić pet, a po četiri pogotka dodale su Andjela Janjušević i Marija Petrović.

Najefikasnija u turskom timu bila je Asli Iskit sa šest golova, Bejza Turkoglu postigla je pet, a po četiri gola Elif Ajdin i Nurseren Akgen.

Već u uvodnim minutima utakmice razigran podmlađeni sastav reprezentacije je pokazao da ne očekuje ništa manje od pobede na domaćem terenu. Naše devojke su već u uvodinim minutima stekle osetnu prednost, a do odlaska na odmor rezultat je glasio 21:13.

Ubedljiva je Srbija bila i tokom čitavog toka drugog poluvremena, pa su tako izabranice Uroša Bregara napravile važan prvi korak ka obezbeđivanju plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 22. novembra 2022. godine igrati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

U drugom kolu Srbija će 10. oktobra od 18 časova igrati protiv Islanda u Hafnarfjorduru.

SRBIJA – TURSKA 36:27 (21:13)

SRBIJA: Petrović 4, T. Radojević 2, Kovačević 3, D. Radojević 2, Agbaba, Graovac, Stamenić 1, Stoiljković 6, Nikolić 5, Kojić, Risović, Liščević 2, Milojević 1, Milić 1, Dmitrović 5, Janjušević 4

TURSKA: Ozturk, Akalin, Ozboluk, Jilmaz 2, Bedel 2, Kiciroglu 2, Iskit 6, Imamoglu Ocal, Ajdin 4, Karacam, Sahin 2, Bozdogan, Akgun 4, Turkoglu 5, Kilic, Durdu

Beta / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track