NAJBRŽI DOKTOR! Specijalista iz Maribora pod zastavom Srbije debitovao u TCR autu!
Foto: Privatna Arhiva

Bravo!

NAJBRŽI DOKTOR! Specijalista iz Maribora pod zastavom Srbije debitovao u TCR autu!

Ostali sportovi -

Predrag Šainović osvojio je jedno četvrto i jedno deveto mesto od 33 takmičara na premijeri u Monci.

Posle proslavljenih trkača Dušana Borkovića i Milovana Vesnića, Srbija je dobila još jednog predstavnika u prestižnom TCR takmičenju.

Lekar po struci (radi na Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru kao specijalista urologije), automobilista po opredeljenju, Predrag Šainović je prošlog vikenda debitovao u "kupri" na trkačkom vikendu Kopa Italija turizmo na legendarnoj stazi Monca, gde je bio jedan od 33 prijavljena takmičara.

Iako je nosio balast od 30 kilograma kao gostujući trkač u seriji, on je prvi sprint završio na trećem mestu, ali je dobio kaznu dodavanja pet sekundi na ukupan rezultat, pa je rangiran kao četvrti.

Predrag Šainović
foto: Privatna Arhiva

U drugoj trci, koja je vožena po kiši, Šainović se probio na drugu poziciju, a posle intervencije sigurnosnog vozila je ušao u preticanje za vođstvo. Tu je napravio grešku, izleteo sa staze i na kraju kroz cilj prošao kao deveti.

- Ne znam zašto sam toliko požurio, trebalo je da sačekam da prođemo prvi splet krivina i dobio bih taj duel sigurno. Slobodno mogu da priznam da je to to izletanje bilo danak neiskustvu. Kad jednom pogrešite i pokušate da nadoknadite izgubljeno, samo se ređaju greške, jer pokušavate da pobedite samog sebe - rekao je "najbrži doktor" posle Monce.

Što se tiče utisaka o automobilu, koji je pre vikenda u Italiji samo dva puta testirao na Grobniku, Šainović smatra da je to tehnika koja mu odgovara i s kojom će se sigurno trkati u budućnosti.

- Brzo sam se srodio s "kuprom", vozio sam je na limitu i dobro kontrolisao. Realno sam imao treće vreme celog vikenda. Sigurno da ima još mnogo toga da se nauči, ali mi je veoma važna spoznaja da sam bio konkurentan na premijeri u TCR automobilu.

Predrag Šainović
foto: Privatna Arhiva

Ponosan sam što branim boje rodne zemlje

Šainović je, inače, specijalista urologije, radi u Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru, gde i živi. Iako ga je životni put odveo u Sloveniju, on trke vozi pod zastavom svoje rodne zemlje.

- Veoma sam ponosan što branim boje Srbije. Kad sam vozio "jugo" hibrid, auto mi je pripremao prijatelj iz Kraljeva, a kad sam prešao u Tvingo kup, poklonio sam poverenje slovenačkoj ekipi Lema rejsing i ta saradnja se nastavila kroz nastupe u Klio kupu i sada na TCR sceni. Ipak, srpska zastava ostaje pored mog imena.

Kurir sport/Jelena-Katarina Mitrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track