SRPSKE DAME NA TEŠKOM ISPITU: Rukometašice Srbije žele pobedu na Islandu u kvalifikacijama za EP
Foto: foto RSS

kavalifikacije za ep

SRPSKE DAME NA TEŠKOM ISPITU: Rukometašice Srbije žele pobedu na Islandu u kvalifikacijama za EP

Ostali sportovi -

Rukometašica Srbije Željka Nikolić rekla je danas da je zadovoljna pobedom protiv Turske na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i da je cilj ekipe da osvoji nova dva boda u predstojećoj utakmici na Islandu.

"Najbitnije je da smo upisali prva dva boda i da smo pobedom počeli kvalifikacije. Bilo je i dobrih stvari, ali ima stvari i koje treba da ispravimo. Koristimo svaki trenutak da se pripremimo što bolje za narednu utakmicu. Na treningu smo radili na detaljima koji bi trebalo da budu bolji, jer očekuje nas meč protiv Islanda koji će sigurno biti teži", navela je Nikolić, preneo je Rukometni savez.

Rukometašice Srbije otputovale su na Island, gde će u nedelju 10. oktobra od 18 časova igrati protiv domaće ekipe u Hafnarfjorduru.

"Odgledali smo utakmicu koju su igrale protiv Švedske. Island je kvalitetniji protivnik od reprezentacije Turske, pogotovo kada igra na svom terenu. Fizički su jače, bolje su u duelima jedan na jedan, fizički spremnije, tako da će utakmica biti mnogo teža. Očekuje nas jako dug put, a sutra ćemo imati vremena da se odmorimo i spremimo za utakmicu. Cilj je da se upišu nova dva boda i da rasterećenije dočekamo dvomeč sa Švedskom", rekla je Nikolić.

Rukometašice Srbije
foto: RSS

Srbija je u sredu u Zrenjaninu pobedila Tursku sa 36:27, a Island je u prvom kolu izgubio od Švedske sa 17:30.

Rukometašica Kristina Liščević podsetila je da je ekipa, koja je u izmenjenom sastavu, malo vremena provela zajedno, ali je rekla da je zadovoljna doprinosom svake igračice i rezultatom protiv Turske.

"Istina je da je Turska slabiji protivnik, ali utakmica je bila dobra za uigravanje. Island je definitivno bolja ekipa od Turske, ali radili smo na nekim njihovim akcijama i kvalitetima, kao i na taktici. Iskreno se nadam da ćemo biti spremni za utakmicu i da uradimo sve onako kako smo zamislili. Priželjkujem novu pobedu, to nam je uvek cilj", navela je ona.

Reprezentativka Marija Jovanović ocenila je da je prednost pred duel sa Islandom iskustvo i da će ekipa prikazati bolju igru nego u prvoj utakmici.

"Island je poznat po tome da igra dobro na domaćem terenu, ali je veoma mlada ekipa i iskustvo nekih starijih igračica u našoj reprezentaciji može doneti pobedu. Brzom igrom i sa dobrom igrom u odbrani možemo trijumfovati. Island ima veoma dobre šutere i jake bekove, visoke su, snažne sa dobrim šutem. Mislim da to možemo rešiti jer i mi imamo veoma visoku reprezentaciju", navela je ona.

"Svaka trojka i četvorka u našoj reprezentaciji je veoma visoka, tako da to njihovo najjače oružje možemo sprečiti. Mislim i da smo brže od njih i sa takvom ekipom mora da se igra brza kontra i brzi centar, mislim da ćemo na taj način steći prednost i ostvariti pobedu", dodala je Jovanović.

Na Island su otputovale Jovana Risović, Kristina Graovac, Dijana Radojević, Aleksandra Stamenić, Jovana Milojević, Marija Petrović, Željka Nikolić, Ana Kojić, Jovana Stoiljković i Marija Jovanović.

Za sastav će konkurisati i Bojana Milić, Jovana Kovačević, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Andjela Janjušević i Marina Dmitrović.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track