SRBIJA DOBIJA ORGANIZACIJU SVETSKIH KOMPANIJSKIH IGARA?! Velizar Đerić u Atini predao kandidaturu za prestižno takmičenje!
Foto: SFKS

SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA

SRBIJA DOBIJA ORGANIZACIJU SVETSKIH KOMPANIJSKIH IGARA?! Velizar Đerić u Atini predao kandidaturu za prestižno takmičenje!

Ostali sportovi -

Delegacija Srpske federacije kompanijskog sporta dobila je sve pohvale na Generalnoj slupštini Svetske federacije kompanijskog sporta za aktivnosti u prethodne dve godine.

Visoki skup održan je u Atini, a Srbiju su predstavljali predsednik SFKS Velizar Đerić, generalni sekretar Žarko Gvero i član Upravnog odbora Aleksandar Njegovan.

kompanijske igre
foto: SFKS

Svetske igre prošle godine su odložene zbog koronavirusa, pa ih je Atina organizovala ove nedelje. Na Olimpijskom stadionu u prestonici Grčke zaviorila se i zastava Srbije, a naša delegacija tom prilikom nagrađena je i aplauzom prisutnih.

Privatna Arhiva
foto: SFKS

Generalni sekretar Svetske federacije kompanijskog sporta Musa Lami posebno je pohvalio Letnje igre u Agia Triadi i Zimske igre na Jahorini koje sada već tradicionalno organizuje Srpska federacija kompanijskog sporta.

kompanijske igre
foto: SFKS

Predsednik SFKS Velizar Đerić zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i tom prilikom nagovestio kandidaturu Svetskih ili Evropskih kompanijskih igara u Srbiji.

- Dobili smo veliki aplauz, a imao sam čast da predam plakete čelnicima Svetske federacije Didijeru i Musi Lamiju. Pohvalio sam državni vrh Srbije da ulaže ogroma sredstva u olimpijski, neoplimpijski, rekreativni i sport u porodicima. Veliku podršku nam je pružio i Sportski savez Srbije - rekao je Đerić.

Privatna Arhiva
foto: SFKS

Inače, Đeriću je pripala čast da održi završni govor u Atini i sve učesnike pozove da budu dragi gosti u Srbiji, zahvalivši grčkim prijateljima na odličnoj organizaciji generalne skupštine.

-Srbija je zemlja sporta i svi su dobrodošli - zaključio je Velizar Đerić, nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije.

G. A.

Foto: SFKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track