ČEKA SE NOVI SPEKTAKL, KO SME NA CRTU TAJSONU FJURIJU: Ukrajinac Usik ili Englez Džošua biće novi rival KRALJA CIGANA!
Foto: Profimedia

euforija

ČEKA SE NOVI SPEKTAKL, KO SME NA CRTU TAJSONU FJURIJU: Ukrajinac Usik ili Englez Džošua biće novi rival KRALJA CIGANA!

Ostali sportovi -

Potencijalni meč biće održan 2022. ili 2023. meč

Britanski bokser Tajson Fjuri odbranio je pojas WBC šampiona sveta u teškoj kategoriji nokautiravši izazivača Amerikanca Dionteja Vajldera. Emocije i strasti se još nisu stišale posle tog epskog meča u Las Vegasu, a mediji već spekulišu ko će biti novi rival neverovatnog Irca rođenog u Engleskoj.

Tajson Fjuri
foto: Profimedia

Tajson Fjuri trenutno drži samo titulu u najcenjenijoj WBC verziji, pa samim tim nije apsolutni vladar u teškoj kategoriji. Ostala tri najcenjenija pojasa WBA, IBF i WBO drži Ukrajinac Aleksandar Usik. Zanimljivo, kod njega je i pojas u nešto slabijoj IBO verziji. Momak iz Simferopolja na Krimu u septembru je savladao Engleza Entonija Džošuu i tako mu preoteo sve pojase.

Tajson Fjuri, Diontej Vajlder
foto: Profimedia

Planeta bi volela da sada vidi okršaj između Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika, međutim moraće da sačeka za taj spektakl, ukoliko do njega i dođe. Naime, Ukrajinac je prihvatio ponudu menadžerskog tima Entonija Džošue za revanš, kao i da će on biti upriličen na proleće 2022. godine.

Aleksandar Usik, Entoni Džošua, boks
foto: Profimedia

Ukoliko bi Džošua slavio u revanšu, sasvim je izvesno da bi moralo da dođe i do trećeg meča. Što opet znači, da bi neko od njih dvojice mogao da boksuje protiv Tajsona Fjurija tek 2023. godine. U slučaju da Usik pobedi Džošuu i u drugoj borbi, ne bi bilo prepreka za okršaj Ukrajinca i Kralja Cigana.

U međuvremenu, Tajson Fjuri bi morao u ring, da brani pojas. Prvi kandidat da mu izađe na crtu jeste Britanac Dilijan Vajt, bokser poreklom sa Jamajke, koji će uskoro raditi meč sa Šveđaninom Otom Valinom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track