NOVA SALA ZA KARATE KLUB KRUŠEVAC: Nova sportska investicija u gradu pod Bagdalom (FOTO)
Foto: Ž. M.

karate

NOVA SALA ZA KARATE KLUB KRUŠEVAC: Nova sportska investicija u gradu pod Bagdalom (FOTO)

Ostali sportovi -

U naselju “Ujedinjene nacije” svečano je otvorena Karate sala, koja će biti na raspolaganju Karate klubu „Kruševac“, kao jednom od najstarijih i najtrofejnijih sportskih klubova iz rasinskog okruga.

Nova, rekonstruisana i opremljena sala nekadašnje samousluge „Bambi“, svečano je otvorena uz prisustvo direktora BIA Bratislava Gašića, gradonačelnice Jasmine Palurović, direktora korporacije „Trajal“ Miloša Nenezića i brojnih drugih zvanica, predstavnika javnog života i ljubitelja ovog sporta.

Sa istorijatom Karate kluba „Kruševac“ prisutne je upoznao predsednik Marko Tomić.

- KK “Kruševac” osnovan je davne 1969.godine i kroz njegove redove prošlo je više od 20. 000 vežbača. Trenutno trenira oko 150 članova, a iznedrio je i veliki broj reprezentativaca. U riznici kluba nalazi se preko 15.000 odličja – pehara, diploma, medalja i plaketa. Više od 20 puta je proglašavan za najuspešniji klub, a članovi kluba za najuspešnije karatiste, istakao je Tomić.

Karate klub Kruševac
foto: Ž. M.

Za doprinos u radu i razvoju Karate kluba „Kruševac“ zlatne Plakete su danas dobili: Bratislav Gašić direktor BIA, Jasmina Palurović gradonačelnik, Trajal korporacija, JKP „Kruševac“, BLD 037 DOO, restoran „Bagdala“, Pin agrar doo, Zoran Babić, Ajduk Vladimir i Miloš Nenezić.

Karate klub Kruševac
foto: Ž. M.

U ime dobitnika Plakete zahvalila se gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je istakla posebno zadovoljstvo novim opremljenim prostorom, namenjenim pre svega deci i mladima koji su se opredelili za bavljenje ovom plemenitom veštinom. Gradonačelnica se posebno zahvalila Bratislavu Gašiću i Milošu Neneziću na ličnom angažovanju i doprinosu u cilju rekonstrukcije, opremanja i stavljanja u funkciju ovog prostora koji je danas bio ispunjen mladim takmičarima, članovima kluba.

Karate klub Kruševac
foto: Ž. M.

Prisutnima se obratio i Bratislav Gašić koji je naglasio da je nekadašnji neadekvatan i devastiran prostor samousluge „Bambi”, zahvaljujući mnogim akterima, zasijao u punom sjaju, na radost građana ovog naselja, a pre svega ljubitelja karate sporta. Posebne zasluge za ovakav uzlet karatea u Kruševcu, duguje se Kruševljaninu, proslavljenom karatisti, nekadašnjem reprezentativcu SFRJ – Oliveru Tomiću, koji bi „danas bio ponosan da vidi novi prostor za mlade karatiste i sve uspehe koji su postigli“.

Karate klub Kruševac
foto: Ž. M.

(Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track