ORLOVI NOVI BEOGRAD ŠAMPIONI U FLEG FUDBALU: Ovaj budući olimpijski sport sve popularniji u Srbiji
Foto: Bogdana Marić

Slavili posle dva produžetka

ORLOVI NOVI BEOGRAD ŠAMPIONI U FLEG FUDBALU: Ovaj budući olimpijski sport sve popularniji u Srbiji

Ostali sportovi -

Klub američkog fudbala Novi Beograd Orlovi, uspeo je posle svega šest godina postojanja da osvoji titulu šampiona Srbije u fleg fudbalu, beskontaktnoj verziji američkog fudbala.

U finalnoj utakmici, posle dva produžetka, Orlovi su pobedili sa 45-39 višestruke prvake Srbije Inđija Indians, i time obezbedili priliku da učestvuju na Champions Bowl 2022, gde će predstavljati Srbiju u ovoj svojevrsnoj Ligi šampiona Evrope u fleg fudbalu.

Popularnost ovog sporta raste konstantno u svetu, zahvaljujući velikim naporima NFL da on postane zvaničan olimpijski sport na OI u Los Anđelesu 2028. godine.

Najbolje od fleg fudbala u Srbiji moglo se videti na finalnom turniru koji je održan u nedelju 31.10.2021. godine u Zemunu. Samo finale je bilo izuzetno uzbudljivo, a Novi Beograd Orlovi su uspeli da izjednače rezultat svega sedam sekundi pre kraja pasom za tačdaun kvoterbeka Davida Lukić-Hanomihl ka hvataču Aleksi Staniću, da bi uspeli da osvoje titulu tek posle dva produžetka izvanrednom odbranom zasluženog MVP turnira Alekse Stanića. Bronzanu medalju je osvojio tim Golden Bear iz Bora.

Tim Orlova je uspeo da pruži odlične igre tokom cele sezone, zahvaljujući izvanrednoj kombinaciji iskustva i mladosti, predvođeni bivšim reprezentativnim kvoterbekom Davidom Lukić-Hanomihl, kao i MVP turnira Aleksom Stanićem, čije je veliki talenat zablistao punim sjajem na ovom turniru. Pored ostalih igrača koji su svi pružili svoj maksimum, u svom rosteru Orlovi su po prvi put imali i svoje juniore, na čelu sa Milanom Nocićem i Ivanom Škiljevićem, koji su pružili fantastične partije protiv mnogo starijih, iskusnijih i težih suparnika.

Orlovi su uspeli ovom pobedom u Seniorskoj ligi Srbije da osvoje titule u svim fleg fudbal takmičenjima u kojima su učestvovali u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala, dodavši ovaj šampionski pehar onim osvojenim ranije u mlađim selekcijama ispod 11, 13 i 15 godina.

Šampioni Seniorske fleg lige Srbije 2021 su: Rade Rakočević, Marko Rakočević, David Lukić-Hanomihl, Demijan Lukić-Hanomihl, Aleksa Stanić, Dejan Avdijenko, Milan Nocić, Ivan Škiljević, Luka Bjelotomić, Sergej Bojanić, Danilo Đurović, Strahinja Davidović, Vuk Ivanišević, Aleksa Gogić, Siniša Ivaštanin, Dragan Simović i Andrija Veljković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track