SVET OVAKVU KRAĐU NE PAMTI: Sudije POKRALE srpskog boksera usred Beograda i POKLONILE pobedu Amerikancu!
Foto: BSS

SP U BOKSU

SVET OVAKVU KRAĐU NE PAMTI: Sudije POKRALE srpskog boksera usred Beograda i POKLONILE pobedu Amerikancu!

Ostali sportovi -

Nečuvenom krađom sudija, pre svega arbitra iz Kineskog Tajpeha, zemlje koju naša država ne priznaje, a zemlja koja ima bliske odnose upravo sa SAD, pobeda je data Amerikancu protiv odličnog Vladimira Mirončikova

Sudije ponovo protiv Srbije, ovaj put nikad očiglednije. Srbija je bila na korak od finala Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce 2021. u Beogradskoj areni, ali je pokradena sudijskim odlukama koje su bile skandalozne.

U polufinalnom sudaru srpskog reprezentativca u kategoriji do 80 kilograma Vladimira Mirončikova i Amerikanca Robija Gonzalesa nečuvenom krađom sudija, pre svega sudije iz Kineskog Tajpeha, zemlje koju naša država ne priznaje, a zemlja koja ima bliske odnose upravo sa SAD, pobeda je data Amerikancu rezultatom 2:3.

Boks, Vladimir Mirončikov, Robi Gonzales
foto: BSS

Predsednik AIBA Umar Kremlev i tehnički delegat SP u boksu u Beogradu 2021. Marko Marović uputili su zvaničnu žalbu na odluku sudija u ovom meču.

Iako je prva runda bila čista pobeda Vladimira, sudija iz Kineskog Tajpeha je odlučio da svoje poene dodeli Amerikancu i time je rezultat umesto 5:0 za Srbiju u prvoj rundi bio 4:1. Druga runda je na očigled svih bila u znaku mladog srpskog asa, ali je ponovo sudijska mašinerija učinila podlost i dodelila Gonzalesu rundu rezultatom 3:2, a da mu sudija u ringu nije dao kaznene poene zbog udarca ispod pojasa.

Boks, Vladimir Mirončikov, Robi Gonzales
foto: BSS

Još ružniji scenario viđen je u trećoj rundi, nedozvoljeni udarac Amerikanac je ponovo uputio srpskom reprezentativacu za šta ne dobija opomenu od sudije i na kraju treću rundu tim sudija daje Amerikancu rezultatom 5:0, čime Gonzales dolazi do plasmana u finale rezultatom 3:2.

Sudijska komisija je ekspresno zasedala i dva supervajzora (Velšanin i Indijac) su odlučila da bez sagledavanja dokaza, video zapisa meča, kao i fotografija koje dokazuju krađu i sramne odluke, potvrde pobedu Amerikanca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track