TUŽNA VEST ZA SRPSKI RUKOMET: Preminuo legendarni Jugoslav Juga Ramić, bivši reprezentativac i veliki trener
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

TUŽNA VEST ZA SRPSKI RUKOMET: Preminuo legendarni Jugoslav Juga Ramić, bivši reprezentativac i veliki trener

Ostali sportovi -

Jugoslav Juga Ramić, nekadašnji rukometni reprezentativac i trener i dobitnik brojnih priznanja za dostignuća i razvoj sporta u Srbiji, preminuo je u 62 .godini.

Bivši rukometaš Partizana i Dinama iz Pančeva je karijeru počeo u rodnom Kovinu, a nakon što je prošao sve selekcije tamošnjeg Radničkog, pojačao je Dinamo.

Nakon Pančeva, zatim i Partizana, 20 godina je igrao za RK Hajduk Veljko iz Negotina, a 1996. godine je počeo da se bavi trenerskim poslom.

Dobio je poziv da 2003. godine bude pomoćnik Veselinu Vujoviću u stručnom štabu reprezentacije Srbije i Crne Gore, a osvojio je zlatne medalje na Evropskim prvenstvima za kadete (2004. i 2005.), kao i srebro sa juniorima (2005.).

Bio je i pomoćni trener Partizana, a u toj ulozi je bio pobednik Kupa 2005. godine, a predvodio je RK Zaječar, RK Novi Pazar, RK Bane iz Raške, ŽRK Sloven i ŽRK Petrovaradin, kao i klubove iz Afrike.

"Principi uspeha u rukometu" je knjiga koju je objavio. Jugoslav Ramić biće sahranjen na Novom groblu u Novom Sadu u četvrtak 11. novembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track