FILIP FILIPOVIĆ PRESREĆAN ZBOG USPEHA NAŠEG VATERPOLA: Nikad ni u jednom drugom sportu Srbija nije imala tri predstavnika u LŠ
Foto: Profimedia

STRATEGIJA

FILIP FILIPOVIĆ PRESREĆAN ZBOG USPEHA NAŠEG VATERPOLA: Nikad ni u jednom drugom sportu Srbija nije imala tri predstavnika u LŠ

Ostali sportovi -

Legendarni kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović smatra da se nikada, ni u jednom drugom sportu u Srbiji, nije desilo da naša zemlja ima tri predstavnika u Ligi šampiona.

Filipović, osvajač više od 30 medalja na velikim takmičenjima sa nacionalnim timom smatra da to što Srbija ove godine sa kragujevačkim Radničkim, Novim Beogradom i Crvenom zvezdom ima najviše predstavnika u elitnom takmičenju od svih evropskih zemalja, nije slučajnost.

- To je potvrda, ne samo trenutnog kvaliteta našeg vaterpola, već i same organizacije, odnosno Vaterpolo saveza Srbije koji je definitvno poslednjih godina dao do znanja da upravo kroz klubove želi da podigne nivo ovog sporta u zemlji. Sve ovo pozitivno što se dešava dolazi i kao neki priprodan sled okolnosti i ulaganja koje je država omogućila da bismo danas imali tri predstavnika u Ligi šampiona - rekao je Filipović.

On ističe da se trenutna situacija ne može nazvati renesansom, ali da sve okolnosti ukazuju da je učinjen veliki korak ka ozdravljenju srpskog vaterpola.

- Moramo da budemo čvrsto sa obe noge na zemlji. Znamo gde je bio srpski vaterpolo do nedavno uz sve uspehe, medalje i istinske podvige ne samo seniorske, već i ostalih reprezentativnih selekcija. Mislim da smo sada na dobrom putu. Ali, taj put je dugačak i želeo bih da posle ide uzlaznom linijom“, rekao je Filipović i potom dao dodatno pojašnjenje.

- Kao što možemo da vidimo, u vaterpolu se neke stvari rešavaju mnogo brže nego u nekim drugim sportovima. Svedoci smo da posle svega par godina ulaganja određeni rezultati su i te kako vidljivi. Renesansu ćemo doživeti kada budemo mogli da kažemo da su klubovi stabilni i da funkcionišu već nekoliko godina na jednom vrhunskom nivou. Međutim, sve ovo što se trenutno dešava je upravo dokaz da se nesumnjivo ide ka tome.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track