RUKOMETAŠICE ČEKA SVETSKO PRVENSTVO! GRAOVAC: Prva utakmica na svakom takmičenju je najteža
Foto: RSS

Završnica priprema

RUKOMETAŠICE ČEKA SVETSKO PRVENSTVO! GRAOVAC: Prva utakmica na svakom takmičenju je najteža

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo se približava i rukometašice Srbije se iz dana u dan trude da se što bolje uigraju do puta u Španiju.

U završnici priprema naše rukometašice će imati dve provere protiv Severne Makedonije, i to 27. i 29. novembra.

Čuvar mreže našeg nacionalnog tima, Kristina Graovac osvrnula se na dosadašnji tok priprema, očekivanja od prijateljskih utakmica, kao i na rivale na Svetskom prvenstvu u Španiji.

- Vredno radimo svaki dan, pokušavamo da se na najbolji mogući način uvežbamo. Imaćemo dve provere protiv Severne Makedonije i trudićemo se da prikažemo sve što smo uradile na treninzima. Još uvek se uvežbavamo zato što ima dosta mladih devojaka i novih devojaka, potrebno je vreme, ali se nadam da će biti sve kako treba. Sve nove devojke se trude da se uklope što brže i bolje i mislim da će sve doći na svoje u najkraćem roku, započela je Kristina Graovac.

Očekuju vas dve pripremne utakmice protiv Severne Makedonije

Utakmice protiv Severne Makedonije će nam značiti mnogo da vidimo gde smo i šta smo, ali počeli smo već sa analizama za Svetsko prvenstvo i trudimo se da se uigramo do tada. Mi ćemo dati svoj maksimum i trudićemo se da prođemo u drugi krug.

Rivali Srbije na Svetskom prvenstvu u okviru grupne faze biće Poljska, Kamerun i Rusija

- Prva utakmica na svakom prvenstvu je najteža. Počinjemo takmičenje utakmicom protiv Poljske. Sa tom selekcijom smo se već susreli tokom kvalifikacija, tako da Poljska nije protivnik koji može da nas iznenadi. Ali i oni su takođe reprezentacija koja ima dosta novih igrača. Mislim da je ta utakmica najvažnija, treba ići korak po korak i spremati se iz utakmice u utakmicu, zaključila je Graovac.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije i to po sledećem rasporedu:

3. decembar u 20:30 SRBIJA – POLjSKA

5. decembar u 20:30 SRBIJA – KAMERUN

7. decembar u 20:30 RUSIJA - SRBIJA

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track