TRENUTAK O KOM ĆE SE DUGO PRIČATI: Reakcija Hamiltonovog oca nakon epske trke u Formuli 1 je vrlo brzo postao VIRAL! VIDEO
Foto: Printscreen

SPEKTAKULARANO

TRENUTAK O KOM ĆE SE DUGO PRIČATI: Reakcija Hamiltonovog oca nakon epske trke u Formuli 1 je vrlo brzo postao VIRAL! VIDEO

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Holanđanin Mak Ferstapen novi je svetski prvak u Formuli 1, a do titule je došao u poslednjoj trci sezone za Veliku nagradu Abu Dabija pobedivši u uzbudljivom finišu Britanca Luisa Hamiltona iz tima Mercedesa.

Ferstapenu je to prva titula u karijeri, dok je Britanac ostao na dosadašnjih sedam, u čemu je izjdnačen sa Nemcem Mihaelom Šumaherom. Dvadesetčetvorogodišnji Holanđanin je u drmatičnom finišu stigao do pobedničkog postolja pretekavši direktnog rivala Hamiltona u poslednjem krugu trke.

Ipak, trenutak koji će se dugo prepričavati dogodio se odmah nakon trke. Naime, Entoni Hamilton, Luisov otac prišao je Maksu i njegovom ocu Josu Ferstapenu i čestitao im na velikom uspehu i osvojenoj tituli. Snimak je vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama.

Ferstapen je postao 34. vozač u istoriji koji je osvojio titulu svetskog prvaka, a rekorderi su Luis Hamilton i Mihael Šhumaher sa po sedam titula, Argentinac Huan Manuel Fanđo ima pet, a Francuz Alen Prost i Nemac Sebastian Fetel po četiri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track