ZLATNI OLIMPIJCI, VELIKI NOVAK I JOKIĆ I FANTASTIČNA SRBIJA! Sportski događaji koji su obeležili 2021. godinu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

obeležili godinu za nama

ZLATNI OLIMPIJCI, VELIKI NOVAK I JOKIĆ I FANTASTIČNA SRBIJA! Sportski događaji koji su obeležili 2021. godinu! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Godinu za nama obeležili su mnogobrojni sportski događaji, a pošto su Olimpijske igre zbog globalne pandemije prolongirane za godinu dana svakako zaslužuju centralno mesto.

Evo po našem izboru pet najvećih sportskih događaja u prethodnoj godini.

1. Olimpijske igre - najveće planetarno sportsko takmičenje, prosto uvek je događaj godine bez konkurencije. Srbija je osvojila tri zlatne medalje. Karatistkinja Jovana Preković, tekvondistkinja Milica Mandić i vaterpolisti osvojili su najsjajnije odličje u Tokiju.

2. Evropsko prvenstvo u fudbalu- Za fudbal važi da je najvažnija sporedna stvar na svetu, takvo takmičenje uvek je u centru pažnje. Nažalost Srbija nije učestvovala, a novi prvak Evrope postala je Italija, savladavši u finalu na penale domaćina Englesku.

3.Srbija ide u Katar! Ipak velika radost stigla je par meseci kasnije, fantastična pobeda nad Portugalom, jedna je od najspektakularnijih u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala. Srbija ide u Katar.

Srbija, Orlovi
foto: Profimedia

4. Pobeda Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa sa 3:1, nakon preokreta pravi je podvig. Rafa važi za kralje šljake, čak 13 puta je osvojio Pariz i ima svega tri poraza na tom terenu, od kojih dva upravo od Novaka. Nakon velike pobede Đoković je u finalu takođe nakon preokreta savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:2 u setovima i osvojio Rolan Garos.

5.Nikola Jokić proglašen je za MVP regularog dela sezone u NBA ligi. Fantastično indivudualno priznanje za sjajnog Srbina koji bukvalno sam nosi Denver. Ostaje da se nadamo da če uskoro osvojiti i šampionski prsten, ali za tako nešto pot rebni su i bolji saigrači.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track