ENORMNO BOGATI BOKSER SE VRAĆA U RING: Egzibicija u Dubaiju na visini od 210 metara, protivnik dolazi sa Jutjuba! VIDEO
Foto: Instagram

spektakl NA HELIODROMU

ENORMNO BOGATI BOKSER SE VRAĆA U RING: Egzibicija u Dubaiju na visini od 210 metara, protivnik dolazi sa Jutjuba! VIDEO

Ostali sportovi -

Jedan od najbogatijih boksera na svetu, ali i sportista uopšte, Flojd Mejveder džunior (44) najavio je povratak u ring.

Doduše, u egzibiciji i na krajnje neobičnom, ali vrlo atraktivnom mestu. Na vrhu, odnosno heliodromu ekskluzivnog hotela Burž Al Arab u Dubaiju, na visini od 210 metara!

Borba bi trebalo da se održi 20. februara ove godine, nekoliko dana pre Flojdovog 45. rođendana, a samo jedna sitnica još nije ugovorena - protiv koga će se Mejveder uopšte boriti!? Spominje se u bokserskim kuloarima potpuno anonimni Rašid Belhasa. Naime, reč je o tzv. Jutjub bokseru iz Dubaija s "umetničkim imenom" Mani Kiks, koji je imao privilegiju i čast da u domovini već ugosti slavnog američkog boksera.

U poslednje vreme je takvih Jutjub boksera sve više. Konačno, i u poslednjoj Mejvederovoj egzibicionoj borbi u julu prošle godine, Flojdov protivnik je bio Jutjuber Logan Pol.

Inače, heliodrom hotela Burž Al Arab u Dubaiju je već jednom ugostio poznatog boksera. Bivši prvak sveta u teškoj kategoriji Entoni Džošua je jednom održao promotivni trening, a na istom mestu je bio i teniski meč: Rodžer Federer - Andre Agasi.

- Biće to strogo ograničeni bokserski spektakl. Puno više od boksa. Onde nema baš puno mesta za publiku, tako da ako se tamo nađete, onda ste vrlo, vrlo posebni - rekao je Flojd Mejveder.

On je kao profesionalni bokser ostvario impresivan skor: 50 mečeva, sve pobede, 27 nokautom, a bio je prvak sveta u pero, superpero, lakoj, poluvelter, velter i polusrednjoj kategoriji. Poslednji takmičarski meč imao je protiv debitanta, ali takođe svetske zvezde, Irca Konora Mekgregora, koga je u Las Vegasu savladao u "meču milenijuma" tehničkim nokautom u desetoj rundi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track