ALEKSANDAR ROMAN BEZ PREMCA: Prvenstvo Srbije u ciklo krosu "Jednota 2022." održano u Šidu
Foto: BSS

ALEKSANDAR ROMAN BEZ PREMCA: Prvenstvo Srbije u ciklo krosu "Jednota 2022." održano u Šidu

Ostali sportovi -

U Šidu je danas održano Prvenstvo Srbije u ciklo-krosu " Jednota 2022" za sve kategorIje.

Na izuzetno dobro pripremljenoj stazi, kako i dolikuje šampionatu jedne države, nadmetali su se takmičari iz skoro svih srpskih klubova,

U konkurenciji seniora, na kružnoj stazi dugoj 2,250 metara, posle sedam krugova, vozeći prosečnom brzinom od 21.64 kilometra na ćas prvi je ciljem prošao Aleksandar Roman (Invictabike, Novi Sad) u vremenu 43,40 minuta!

Drugo mesto osvojio je Jovan Divnić iz beogradskog Partizana, a treće njegov klupski drug Dušan Veselinović.

Na deonici iste dužine vozili su i vozači do 23 godine. Najbrži je bio Jovan Divnić (Partizan,Beograd) koji je ciljem prošao u vremenu 46,07 minuta vozeči prosečnom brzinom od 20,49 minuta. Drugo mesto osvojio je David Demer a treće Nikola Brenesel vozači Invictabike iz Novog Sada.

Seniorke su vozile na istoj stazi ali četiri kruga.Šampionka je Bojana Jovanović iz ekipe Šid. Ona je deonicu savladala za 30,14 minuta vozeći prosečnom brzinom od 17,86 kilometara na čas. Druga je bila Jana Jolović iz ekipe Ciklomanija,Kragujevac, a treća Lana Gavrilović iz ekipe Fruška Gora iz Male Remete.

Bojana Jovanović i Lana Gavrilović su u konkrenciji takmičarki do 23 godine zauzele prvo i drugo mesto, dok je treća Miona Bošković iz Fruške Gore (Mala Remeta).

U kategoriji juniora vožena je deonica od sedam krugova. Sjajan je bio Dejan Cogoljević iz čačanskog Borca koji je zabeležio vreme od 50,00 minuta uz prosečnu brzinu 18,9 kilometara na čas. Drugo mesto pripalo je Luki Bojoviću iz kraljevačkog Metalca, a treće Bošku Veličiću velikoj nadi čačanskog Borca..

Juniorke su vozile četiri kruga. Pobedu je izvojevala takmičarka Jednote iz Šida Anja Nikitović u vremenu 33,28 minuta (prosečna brzina 16,4 km/č), ispred Gale Ratković (Vila Gala, Valjevo) i Nikolije Kulinčević iz Sputnjika Valjevo.

Kadeti su "polagali ispit" na deonici od četiri kruga. Pobedio je Gavrilo Marković iz beogradskog Partizana koji je stazu prešao za 26,07 minuta vozeći prosečnom brzinom od 20,68 kilometara na čas. Drugi je bio Nemanja Alimpić iz ekipe Invictabike Novi Sad, a treći Nikola Bogdanović iz Metalca,Kraljevo.

Kadetkinje su vozile na takozvanom malom krugu dužine 1.500 metara. Posle četiri kruga pobedu je zabeležila Jovana Maletić (Invictabike,NoviSad) u vremenu 18,58 minuta (prosečna brzina 18,98 km/č). Druga je bila njena klupska drugarica Marija Bajeva, a treća takmičarka beogradskog Partizana Vera Crnoglavac.

Istu deonicu savladali su i mlađi kadeti. Vozeći prosečnom brzinom od 18,21 km na čas, u vremenu 19,46 minuta prvi je ciljem prošao Stefan Vučićević iz Borca, Čačak. Andrej Korpaš mlada nada novosadske Elite bio je drugi, a Joakim Klačar iz Radničkog (Kragujevac) treći.

Mlađe kadetkinje su vozile tri mala kruga. Za 17,29 minuta uz prosečnu brzinu od 15,44 km/čas prva je ciljem prošla Maša Marković iz Radnićkog Kragujevac, Milica Vuković (Fruška Gora, Mala Remeta) bila je druga, a Aleksandra Stanić (Lotus tim, Sombor) treća.

ciklo kros
foto: BSS

Mihajlo Rakić iz ekipe Jednota iz Šida pobednik je trke u konkurenciji poletaraca. On je deonicu od tri mala kruga, ukupne dužine 4,5 kilometara savladao za 15,19 minuta (prosečna brzina 17,63 km/č) ispred Relje Nikačevića (Partizan,Beograd) i Nemanje Maksimovića (Jednota,Šid).

Krug manje vozile su poletarke. Prva je bila Nina Veličković iz beogradskog Partizana (10,59 min. Prosečna brzina 16,39 km/čas) ispred Irine Jovanović (Metalac,Kraljevo) i Natalije Tošić (Sputnjik,Valjevo).

Mlađi poletarci su vozili dva mala kruga. Do titule je došao Čanad Borši (Elite,Novi Sad) u vremenu 10,47 minuta (16,69 km/ćas). Drugi je bio Sava Starčević, a treći Stefan Simović takmičari valjevskog Sputnjika.

Kod mlađih poletarki, koje su vozile jedan krug prva je bila Radojka Šuša (Jednota,Šid) u vremenu 8,32 minuta (prosečna brzina 10,55 km/čas). Druga je bila njena klupska drugarica Atina Petrović, a treća Jelena Pavlović iz Policajca Beograd.

Veterani ("30+") su vozili četiri velika kruga. Oliver Štrbac (Freedom, Novi Sad) je sa 26,51 minut (prosečna brzina 20,11 km/čas) bio ubedljivo prvi. Iza njega ciljem su prošli vozači Dubla iz Novog Sada Ajredin Ajeti i Danijel Radvanji.

Na megdanu su bili i veterani "40+". Vozili su deonicu od četiri velika kruga. Pobedio je Marko Ćurčić (Progressive, Beograd) u vremenu 26,37 minuta (prosečna brzina 20,29 km/čas) ispred Eduarda Župana (Invictabike,Novi Sad) i Branka Mitrovića (Borac,Čačak).

Najstariji takmičari, kategorija " 50+" pokazali su da i dalje mogu da oduševe na ovako teškoj stazi. Vozili su četiri velika kruga. Najbrži je bio ovozač Borca iz Čačka Bojan Vasović (26,44 minuta, prosečna brzina 20.2 km na čas), a treći Igor Jemcov /Progressive, Beograd).

Vozili su i takmičari u CFA kategoriji. Tri mala kruga najbrže je savladao Bojan Manojlović (12,45 minuta, prosečna brznia 21,18 km/č) iz Radničkog (Kragujevac) dok je drugi bio njegov klupski drug Predrag Cvetković.

Prvenstvo Srbije u ciklo krosu organizovali su BK Jednota iz Šida i Biciklistički savez Srbije, a trke je uspešno sproveo sudijski kolegijum Nikola Jakovljević, glavni sudija, Luka Rokvić , sekretar sudijskog kolegijuma, Mihajlo Rokvić, Filip Blagojević i Nenad Knežević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track