IVANA POBEDILA UZ NAJBOLJI REZULTAT NA SVETU! Srpska heroina najavila ŠAMPIONSKE ambicije!
Foto: Profimedia

BRAVO

IVANA POBEDILA UZ NAJBOLJI REZULTAT NA SVETU! Srpska heroina najavila ŠAMPIONSKE ambicije!

Ostali sportovi -

Srpske atletske zvezde na jednom mestu sa istim zadatkom i ciljem, osvajanje državnog šampionata i hvatanje zaleta za mart 2022. kada će se u beogradskoj Štark Areni boriti za svetski tron.

Atletska dvorana u Beogradu ovog vikenda oprište je borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za seniorke i seniore. Najveća zvezda srpske “kraljice sportova” i naša najupešnija reprezentativka Ivana Španović Vuleta demonstrirala je svu lepotu i moć kojom raspolaže u ovom sportu i disciplini u kojoj se takmiči, skoku udalj. Navikla nas je na pobednička postolja, rekorde, širok osmeh u znak trijumfa, tako je bilo i ovog 5. februara 2022. na Banjici gde je ostvarila skok od 6.85 m kojim je još jednom ponela naslov najbolje u državi. Skokovi po serijama: 6.83 m, 6.63 m, 6.75 m, 6.62 m, X, 6.85 m.

Već u prvom pokušaju Ivana je zabeležila fantastičnih 6,83m da bi ipak najbolji skok sačuvala za poslednju seriju kada je ostvarila 6.85m što je i najbolji rezultat na svetu. Ovo su odlične daljine za prvo takmičenje, a imajući u vidu da je Vuleta danas takmičila iz skraćenog zaleta ovo je definitivno sjajan pokazatelj da pripreme za svetsko prvenstvo teku po planu. Osim pobede na državnom prvenstvu sa ovim rezultatom Vuleta izbija i na prvo mesto svetske top liste.

Svetsko prvenstvo u dvorani održava se u Beogradu od 18-20.marta, a Ivanu sledeće takmičenje očekuje u Birmingemu, 19.februara 2022.godine.

Ovo je moje prvo takmičenje nakon dužeg vremena, I s’obzirom na to da je zalet bio kraći, zadovoljna sam rezultatom. Fokus takmičenja bila je tehnika skoka i u tome smo i uspeli”, istakla je Ivana.

Našu zlatnu atletičarku, svetsku šampionku imaćemo priliku da gledamo u Štark Areni od 18. do 20. marta kada će u Beogradu biti održano Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici I gde će naša dijamantska Ivana juriti novo zlato.

Ivana Španović
foto: SAS

Za dve nedelje me čeka takmičenje u Birmingemu, potom Belgrade Indoor Miting u beogradskoj Areni, I za sam kraj, šlag na tortu, Svetsko atletsko prvenstvo. Ove zime imam jasan cilj i sve moje želje usmerene su na jedno mesto – pobedničko postolje Arene” – zaključila je Španovićeva.

Pored Ivane na Banjici se ovog vikenda za pobedničko postolje seniorskog državnog šampionata bore i naši reprezentativci koju su već izborili norme za svetsko prvenstvo u beogradskoj Areni, ali i oni koji su blizu tog plasmana.

Odličan trenutak za proveru forme na mesec i po dana pre starta planetarne smotre za koju su ispunili normu iskoristili su Asmir Kolašinac bacanje kugle rezultatom 20.73 m , Elzan Bibić na 1500 m sa 3:45,12 i Maja Ćirić 400 m rezultatom 53.40 s.

Blizi norme nalaze se Aleksa Kijanović 60 m, Luka Trgovčević 60 m prepone, Milica Gardašević i Lazar Anić u skoku udalj. Pred njima je nekoliko takmičenja na kojima će se boriti za normu za SP Beograd22, a poslednja prilika za to biće 7. mart kada će biti održan sedmi po redu Belgrade Indoor Meeting u Štark Areni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track