05:31

Tibor Fazekaš jedini je sudija koji će nas predstavljati na Paraolimpijskim igrama!

za ponos

TIBOR JE JEDINI SUDIJA IZ SRBIJE KOJI ĆE NAS PREDSTAVLJATI NA POI! Subotica je centar sporta koji je u svetu MEGA POPULARAN

Ostali sportovi -

Hokejaški sudija Tibor Fazekaš iz Subotice jedini je Srbin sudija na Olimpijskim igrama za paraplegičare.

- Velika je ovo čast, kako za mene, tako i za Srbiju i ceo Hokejaški savez i sudijski savez. Takmičenje će se održati od 5. do 14. marta ove godine - rekao je Tibor Fazekaš za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Tibor Fazekaš dodaje da mu je ogromna čast što predstavlja Srbiju i da se nada da će svojim poštenim i fer suđenjem otvoriti vrata i drugim sudijama iz Srbije.

- Velika čast i obaveza da se dokažem da Srbija ima dobre hokejaške sudije. Stvarno ću se potruditi i da otvorim neka nova vrata budućim sudijama - dodao je Fazekaj.

POI
foto: Kurir Televizija

Subotica je je centar hokeja u Srbiji, a mi nemamo ekipu koja bi mogla da učestvuje na paarolimpijskim igrama.

-Nemamo ekipu parahokejaša. Pre 10-ak godina su me pšozvali da sudim na jednom svetskom prvenstvu i već 10 godina delim pravdu na prvenstvima araplegičara - dodao je Tibor Fazekaš.

Podsetimo, Tibor Fazekaš osim međunarodnog iskustva u sledž hokeju sudio je 13 svetskih prvenstava, a uz brata Đorđa i Ivana Nedeljkovića na spisku je oko 40 suđenja na velikim takmičenjima.Đorđe Fazekaš je na interacionalnoj sceni 20 godina. Iza sebe ima 18 svetskih prvenstava i tri Kontinental kupa.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:35

RAME UZ RAME SA MUŠKARCIMA! Devojčice iz Subotice se izborile za ŽENSKI hokejaški tim! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track