VELIKA TRAGEDIJA NA POZNATOM RELIJU U IRSKOJ, POGINUO MLADI VOZAČ: Trka održana prvi put nakon 15 godina pauze! VIDEO
Foto: Printscreen

VELIKA TUGA

VELIKA TRAGEDIJA NA POZNATOM RELIJU U IRSKOJ, POGINUO MLADI VOZAČ: Trka održana prvi put nakon 15 godina pauze! VIDEO

Ostali sportovi -

Kilarni šumski reli, trku u organizaciji čuvenog Kilarni moto kluba iz ovog irskog grada i prvu u okviru Nacionalnog šumskog reli šampionata Irske, zadesila je velika tragedija u vidu smrti jednog od učesnika.

Kako su saopštili organizatori trke koja je održana prvi put nakon 15 godina pauze, do nesreće je došlo tokom etape koja je vožena u blizini grada Kastlajlend, kada je jedno od vozila izletelo sa staze tokom šumskog dela trke na Maunt Iglu.

Ubrzo nakon nesreće povređenog vozača je vozilo hitne pomoći odvezlo u najbližu medicinsku ustanovu, da bi odatle bio prebačen helikopterom u Univerzitetsku bolnicu u Korku.

Nesreću su potvrdili organizatori saopštenjem:

"Kako bismo mogli da se posvetimo rešavanju posledica nesreće na pravi način, doneta je odluka da događaj bude zaustavljen", navedeno je u saopštenju.

Ubrzo su stigle tužne vesti, pošto je neimenovani mladić, koji je, kako je navedeno, imao nešto više od 20 godina, preminuo, zbog čega se oglasio i zvanični Moto savez Irske:

"Tužni smo da vas obavestimo da je takmičar preminuo nakon nesreće tokom četvrte etape Kilarni relija. Čitava motozajednica šalje najdublje saučešće porodici i prijateljima. Takođe, ovom prilikom želimo da izrazimo poštovanje Kilarni moto klubu i svima koji su učestvovali u organizaciji događaja na brzoj reakciji", navedeno je u saopštenju.

Ubrzo su objavljeni i snimci sa relija gde se vidi da je trka vožena po veoma teškim uslovima, s obzirom na to da je padala jaka kiša i duvao snažan vetar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track