KURIR PONOVO NAJBOLJI I NAJBRŽI Našoj sportskoj redakciji priznanje za EKSKLUZIVU GODINE!
Foto: Zorana Jevtić

USNS odlučio

KURIR PONOVO NAJBOLJI I NAJBRŽI Našoj sportskoj redakciji priznanje za EKSKLUZIVU GODINE!

Ostali sportovi -

Sportski novinar Predrag Gajić, zamenik urednika sportske rubrike Kurira, dobitnik je godišnjeg priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije.

Žiri je priznanje Ekskluzivna vest dodelio Gajiću za tekst da se Željko Obradović vratio u KK Partizan. Vest je objavljena na sajtu Kurira 19. juna 2021, a ubrzo je postala viralna i izazvala je pravi potres ne samo u Srbiji i regionu već i u Evropi.

Kurir
foto: Printscreen

Ovim je samo potvrđeno da je Kurir uvek u žiži dešavanja i da plasira ekskluzivne informacije, što nas izbacuje u sam vrh elektronskog i pisanog novinarstva u Srbiji.

Predrag Gajić, Udruženje sportskih novinara Srbije
foto: Zorana Jevtić

- Drago mi je što sam dobitnik ove nagrade, hvala Udruženju sportskih novinara Srbije što je baš ovu vest prepoznalo kao najekskluzivniju prošle godine. Iako sam je znao nekoliko dana ranije i proverio je iz nekoliko izvora, tada je Željkov povratak u Partizan izgledao kao naučna fantastika. Ta vest je izazvala pravi zemljotres u celoj Evropi. Ovo priznanje je samo dokaz da mi u Kuriru konstantno tragamo za ekskluzivnim informacijama - rekao je Gajić.

Predrag Gajić, Udruženje sportskih novinara Srbije
foto: Zorana Jevtić

On u sportskoj redakciji Kurira radi od samog početka, dakle, od maja 2003, a objavio je pregršt ekskluzivnih informacija i intervjua. Specijalnost mu je košarka.

Nagradu Zlatni mikrofon dobio je komentator Gojko Andrijašević (Sport klub), dok je dobitnik Zlatnog pera Darjan Nedeljković (Mocart sport). Priznanje Zlatna kamera otišlo je u ruke Andreja Isakovića (AFP). Dopisnik godine je Zorica Ðoković (TV Lav Užice), a nagradu "Branka Prelević" dobila je Snežana Pantović (Radio Beograd).

Ostale nagrade: Ekskluzivni tv prilog (intervju sa Nikolom Jokićem) - Edin Avdić i Nenad Kostić TV Arena, najbolja TV priča: film „Skok“ Aleksandra Miletića, televizijski izdavački poduhvat: "Vek vaterpola velika veština“ autor Katarina Sinđelić PGMnetwork i RTS, pisani izdavači poduhvat - knjiga „Svetski i evropski šampion“, autori Nebojša Petrović, Mirko Vrbica i Igor Gačić.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Ðorđe Samoilović (Večernje novosti), a u elektronskim medijima Dejan Karović ( TV Arena).

Nagrade za životno delo dobili su doajeni Miša Vasiljević (Sport), Dobrivoje Janković (Politika), Stojan Petković (Kraljevo) i Dejan Stevović (Sportski žurnal).

Prekovićeva i Filipović sportisti godine

Udruženje sportskih novinara Srbije za najbolje sportiste u 2021. izabralo je karatistkinju Jovanu Preković i vaterpolistu Filipa Filipovića. Oboje su 2021. godinu obeležili zlatnim olimpijskim medaljama, a važe za najbolje na svetu u svojim sportovima.

A. K. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track