OLIMPIJSKI ŠAMPION U BOKSU STAO UZ PUTINA: Odbili smo nacizam u Ukrajini, SNAGA JE U ISTINI, želim da se ovo brzo završi!
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV, EPA/SERGEI GUNEYEV, Profimedia

OLIMPIJSKI ŠAMPION U BOKSU STAO UZ PUTINA: Odbili smo nacizam u Ukrajini, SNAGA JE U ISTINI, želim da se ovo brzo završi!

Ostali sportovi -

Bivši šampion sveta govorio o vojnoj intervenciji Rusije u Ukrajini

Ruski bokser i olimpijski šampion Aleksandar Povetkin izneo je svoja razmišljanja o vojnoj intervenciji Rusije u Ukrajini.

Aleksandar Povetkin
foto: EPA

Bivši šampion sveta u apsolutnoj kategoriji u verzijama WBA i WBC podržao je odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da pokrene specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

- Moć je u istini! Ova poznata fraza, koju je izgovorio Sergej Bodrov, danas odražava suštinu onoga što se dešava u Ukrajini. Borili smo se za istinu sve ove godine, dok su Sloveni bili gotovo istrebljeni u Donbasu - napisao je na svojoj instagram stranici Povetkin i nastavio:

- Zato sam za predsednika i njegovu odluku da se založi za obične ljude, da odbije nacizam koji parazitira na nečiji račun. Svaki rat se završava. Neka se ovo završi u narednim danima.

Aleksandar Povetkin
foto: EPA

Aleksandar Povetkin (42) rođen je u Kursku, svetski je i olimpijski šampion u boksu u amaterskoj konkurenciji. Kao profesionalni bokser takmičio se od 2005. godine. U profesionalnom ringu Rus je imao 40 borbi, u kojima je upisao 36 pobeda (25 nokautom) uz tri poraza i jedan nerešen ishod. Povetkin je završio karijeru 2021. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track