NOVI USPEH KASAČKOG SPORTA SRBIJE: Važna pobeda u Budimpešti konja koga je vozio u sulkama velikan Branislav Mukić!
Foto: UKSS

KONJIČKI SPORT

NOVI USPEH KASAČKOG SPORTA SRBIJE: Važna pobeda u Budimpešti konja koga je vozio u sulkama velikan Branislav Mukić!

Ostali sportovi -

Kasač star pet godina Bajron dele Badi, koga je Petar Radosavljević kupio u Italiji pre godinu i po, opravdao ulogu prvog favorita (totalizator kvota 1,7) na hipodromu "Kinčem park" u Budimpešti u prvoj subotnjoj trci.

U sulkama ovog italijanskog grla, koje vodi poreklo od čuvenog Timoka (Francuka), pobednika najveće kasačke trke na svetu Pri d`Amerik u Parizu i italijanske kobile Laure dele Badi, bio je naravno Branislav Mukić. Pobedničko vreme 1:17,1 prosečno po kilometru. Posle trke, zabeležen je lep prizor tokom propinjanja ovog konja. Trka je bila na 1900 metara (autostrat, 600.000 forinti)

Petar Radosavljević, v.d. predsednika Udruženja za kasački sport Srbije (UKSS), čestitao je Mukiću na važnoj pobedi na početku nove sezone, uz poruku napisanu na Fejsbuku: "Idemo dalje, u nove izazove". Inače, Radosavljević se vodi kao vlasnik Bajrona dele Badi, dok je trener Ivan Mukić.

Branislav Mukić
foto: Facebook

Stigla je i čestitka iz Italije od Simonea Mačeronija, koji je posebno istakao da se Bajron dele Badi dosta poboljšao otkako je u rukama Branislav Mukić.

- U poslednjih pet trka ima 3 pobede i dva druga mesta, a trijumf u Budimpešti je bio izuzetan - poručio je Mačeroni.

U glavnom gradu Mađarske pobede su ostvarili kao vozač i trener Tibor Hajnal, kao trener Goran Zolnaji i kao vlasnik štala Jozić iz Sombora.

Tešićev galoper Gideon Grej 12. u Dovilu

Četvorogodi galoper, zekan oždrebljen u Francuskoj Gideon Grej, čiji je vlasnik poznati konjar sa Čukarice Slobodan Tešić, u trećem nastupu na hipodromu u Dovilu bio je 12. od ukupno 14 konja (1900 metara, pesak, 19000 evra).

Jahao ga je džokej Rosario Manjione, a PMU kvota je bila 53! Inače, Gideon Grej je u treningu kod Italijana Đanluke Bjetolinija na hipodromu Mezon-Lafit kod Pariza, a ove godine je imao problem sa povredom noge koja mu je zalečena.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track