MI SMO SVET! Počinje Svetsko prvenstvo u atletici u Štark areni: NEKA PADAJU REKORDI I NEKA SRBIJA DOĐE DO MEDALJA!
Foto: EPA/Adam Warzawa, AP, Starsport©

ATLETIKA

MI SMO SVET! Počinje Svetsko prvenstvo u atletici u Štark areni: NEKA PADAJU REKORDI I NEKA SRBIJA DOĐE DO MEDALJA!

Ostali sportovi -

Čak 680 sportista iz 137 zemalja boriće se za odličja, naš najveći adut je sjajna Ivana Vuleta, koja brani zlato.

Beograd i Srbija u naredna tri dana biće u centru pažnje svetske atletike - počinje najveći sportski događaj u našoj zemlji - Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici!

atletika
foto: Starsport©

Trčaće se, skakati, bacati... a sve s jednim ciljem, da se ostvare što bolji rezultati, da se stigne do medalje, pa da se obaraju i rekordi! Čak 680 takmičara iz 137 zemalja prodefilovaće Štark arenom, biće to atletsko takmičenja kakvo nije viđeno kod nas.

Svim srcem navijamo za Ivanu Vuletu, jednu od velikih zvezda Svetskog prvenstva. Ona će pokušati da odbrani zlato koje je 2018. godine osvojila u Birmingemu. Ima čemu da se nada jer ima najbolji rezultat sezone - 6,88 metara.

Ivana će na zaletište skoka udalj tek u nedelju. Raduje i dobra forma našeg diva Asmira Kolašinca, koji je na nedavnom mitingu u istoj dvorani bacio kuglu 21,06 m, što mu je lični rekord, pa gaji nadu da bi mogao da nas sve obraduje.

ivana vuleta
ivana vuletafoto: Starsport©

- Jasno je da sam spremniji i za više, što mi daje veliko samopouzdanje. Pokušaću da pre svega probam da pobedim sebe i da uz pomoć naše publike ostvarim lični rekord, a za šta će to biti dovoljno, videćemo sutra - kaže Kolašinac.

Danas će petoro naših atletičara u kvalifikacijama pokušati da se domogne polufinala, pa i finala. Prva od njih pred publikom će se pojaviti Milana Tirnanić u trci na 60 m. Podrška s tribina biće izuzetno značajna.

Kompletna naša reprezentacija izgleda ovako: Ivana Vuleta (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Maja Ćirić (400 m), Elzan Bibić (1.500 m / 3.000 m), Boško Kijanović (400 m), Anja Lukić (60 m prepone), Luka Trgovčević (60 m prepone), Milana Tirnanić (60 m), Aleksa Kijanović (60 m), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj), Ivana Ilić (60 m) i Milica Gardašević (skok udalj).

Angelina Topić
Angelina Topićfoto: Starsport©

Naši na borilištima

Danas

10.15 Milana Tirnanić - 60 m kvalifikacije

11.05 Boško Kijanović - 400 m kvalifikacije

11.41 Maja Ćirić - 400 m kvalifikacije

13.25 Elzan Bibić - 3.000 m kvalifikacije

18.05 Milana Tirnanić - 60 m polufinale

18.35 Maja Ćirić - 400 m polufinale

19.05 Lazar Anić - skok udalj finale

19.15 Boško Kijanović - 400 m polufinale

20.52 Milana Tirnanić - 60 m finale

Sam krem u Areni

Srbija će videti čak 12 olimpijskih šampiona

Impresivan je spisak učesnika na ovom Svetskom prvenstvu, prijavljeno je čak 12 olimpijskih šampiona, a od njih četvoro drži rekorde. Možda i najveća zvezda je skakač s motkom Armand Duplantis, koji je baš na Beogradskom mitingu preletao 6,19 m i tako obori svoj svetski rekord u dvorani. Pored Duplantisa, najviše pažnje privući će svetski šampioni Marsel Džejkobs i Rajan Krauzer. Italijan je vlasnik dve olimpijske medalje iz Tokija - na 100 m i u štafeti 4 dž 100 m, a Krauzer drži svetske rekorde u bacanju kugle.

Armand Duplantis
Armand Duplantisfoto: Starsport©

(Kurir sport/Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track