NAŠI JUNIORI ZABLISTALI U TURSKOJ: Odlični rezultati Lotus tima na trci u Alanji! Mihajlo Stolić drugi u etapi, peti generalno
Foto: Biciklistički savez Srbije

BICIKLIZAM

NAŠI JUNIORI ZABLISTALI U TURSKOJ: Odlični rezultati Lotus tima na trci u Alanji! Mihajlo Stolić drugi u etapi, peti generalno

Ostali sportovi -

Naši biciklisti nastavljaju sa sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni u ovoj godini.

Lepe vesti stižu nam ovog puta iz Turske gde je vožena dvodnevna juniorska međunarodna trka "Velo Alanja " na kojoj su nas predstavljali juniori Lotus tima iz Sombora.

Prvog dana vožen je individualni hronometar u dužini od 6,3 kilometra. Pobedio je Amerikanac Artem Šmid iz ekipe Kanibal koji je stazu prevezao za 7,53 minuta vozeći prosečnom brzinom od 47,949 kilometara na čas. Naš reprezentativac Mihajlo Stolić zauzeo je drugo mesto sa zaostatkom od devet sekundi vozeći prosečnom brzinom od 47,054 kilometra na čas. Treće mesto pripalo je Kazahstancu Ilji Karabutovu sa zaostatkom od 12 sekundi za pobednikom (prosečno 47,73 km/č).

U ovoj etapi obradovao nas je i Mark Perčić koji je osvojio deveto mesto sa zaostatkom od 27 sekundi za pobednikom Šmidom.

Startovalo je 85 biciklista iz 17 timova iz Turske, Srbije, Kazahstana,Azerbejdžana, Mađarske, Indonezije,Iraka,Litvanije, Makedonije, Rumunije,Rusije, Tadžikistana,SAD i Uzbekistana. Drugog dana vožena je drumska deonica.

biciklizam
foto: Biciklistički savez Srbije

Kratak raport vođe tima, trenera Marka Sudarića:

- Mi smo došli u Alanju još 8. marta i bili na pripremama sa Lotus timom i završnica tih priprema je bila dvodnevna UCI trka. Posle prvog dana , hronometra sjajnog Stolića koji je bio drugi, a vrhunski rezultat je napravio i Mark Perčić sa devetim mestom vožena je druga etapa ,drumska trka u dužini od 101,2 kilometra valovitog terena. Stolić je bio u begu prvih 50 kilometara ali sa nailaskom brda nije uspeo da se održi u vrhu, stigao je na kraju peti i peti je i u generalnom plasmanu. I Stolić i Perčić su imali pad, Stolić je prošao bez težih posledica ali sumnjamo da je Perčiću naprsla kost lakta , ali da ne prejudiciramo.On je sa takvom povredom uspeo da napravi podvig, dostigne grupu i na kraju zauzme deveto mesto u generalnom plasmanu. Vrhunski rezultat je postigao i Nemanja Marković18. u etapi a 19. u generalnom plasmanu.Trku je završio i Dario Cigić Parčetić na 54. mestu, tako da smo imali svu četvoricu takmičara u generalnom plasmanu.

Sudarić kaže i da je rezultat Daria Cigić Parčetića sjajan s obzirom da je on tek stasao za juniorsku konkurenciju i ovo mu je bila prva trka. Naši juniori odmah po sletanju u Beograd su produžili u Kraljevo gde se u nedelju vozi Kup Srbije na Beranovcu.

(Kurir sport/BSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track