SPORT JE VAŽAN DA BI BIO ZDRAV I SNAŽAN Davor Štefanek obradovao predškolarce u Beogradu!
Foto: Sportski savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

SPORT JE VAŽAN DA BI BIO ZDRAV I SNAŽAN Davor Štefanek obradovao predškolarce u Beogradu!

Ostali sportovi -

Sa prvim danima proleća nastavlja se akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan" koju zajednički organizuju Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije i Sportski savez Srbije.

Mališani iz PU "Savski venac" iz vrtića "Sveta Petka", "Kralj PetarI" i "Pčelica" vežbali su na otvorenom u prelepom ambijentu Hajd parka. Predškolce su pozdravili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, rukovodioci Saveza za predškolski sport Goran Perić i Goran Vještica, predsednik SO Savski venac Strahinja Kukić i članica veća Ana Marinković. Mališani su se najpre zagrevali uz muziku, prelazili su mini poligone i vežbali sa loptama. Uz decu iz vrtića vežbao je i Rista sportista.

“Podrška Sportskog saveza Srbije i Ministarstva za omladinu i sport veoma je značajna. Zajedničkim snagama želimo da dopremo do dece i roditelja širom Srbije i da omogućimo mališanima fizičku aktivnost i sticanje navike za bavljenjem sportom, kao i pravilan fizički razvoj kod dece. Zahvaljujemo se ovoga puta opštini Savski venac na saradnji koju negujemo godinama”, rekao je Goran Vještica.

“Fizičke aktivnosti za predškolce ne smemo izostaviti i zato sarađujemo sa Savezom za predškolski sport. Raduje nas što su se priključili i Malim sajmovima sporta. Nastavićemo da radimo za dobrobit sve dece i želimo da svi mališani znaju da je sport važan da bi bio zdrav i snažan”, rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Akciju "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan" nastaviće da organizuju dok ne dođu do svih predškolskih ustanova u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track