LEKLER NAJBRŽI I NA DRUGOM TRENINGU: Vozač Ferarija brži od Verstapena
Foto: Profimedia

Formula 1

LEKLER NAJBRŽI I NA DRUGOM TRENINGU: Vozač Ferarija brži od Verstapena

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Šarl Lekler bio je najbrži i na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije u Džedi.

Lekler je ostvario rezultat od 1:30,074 i bio je za 0,140 sekundi brži od Maksa Verstapena iz Red Bula. Njih dvojica su bili najbrži i ranije danas na prvom treningu.

Lekler je 20 minuta pre kraja udario u zaštitni zid i završio je trening kako bi ekipa pregledala bolid. Problema sa bolidom imao je i Verstapen.

Treći je bio vozač Ferarija Karlos Sainc sa zaostatkom od 0,246 sekundi, a četvrti vozač Red Bula Serhio Peres sa 0,286 sekundi zaostatka.

Takođe i Sainc je u jednom trenutku zakačio zid, a vozač Hasa Kevin Magnusen se zaustavio na stazi zbog problema sa motorom.

Sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je peto mesto sa 0,439 sekundi zaostatka, a njegov timski kolega Džordž Rasel bio je šesti sa 0,590 sekundi zaostatka za Leklerom.

Vozač Meklarena Lando Noris bio je sedmi, Esteban Okon iz Alpina osmi, a Valteri Botas iz Alfa Romea, koji je na prvom treningu bio treći, zauzeo je deveto mesto. Vozač Alfa Taurija Juki Cunoda bio je 10.

Treći trening je u subotu od 15 časova, a kvalifikacije počinju tri sata kasnije.

Druga trka u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije biće vožena u nedelju od 19 časova u Džedi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track