TURKINJA JEDNOM FOTOGRAFIJOM RAZBESNELA RUSKOG MINISTRA: Odvratno, kažnjavaju naše sportiste, a ovo je izliv nacionalizma! (FOTO)
Foto: Instagram/viktoriagunes

skandal

TURKINJA JEDNOM FOTOGRAFIJOM RAZBESNELA RUSKOG MINISTRA: Odvratno, kažnjavaju naše sportiste, a ovo je izliv nacionalizma! (FOTO)

Ostali sportovi -

Ministar za fizičku kulturu i sport ruske Dume, Dmitri Sviščev, iznerviran je zbog provokacije Turkinje, Viktorije Zejnep Guneš.

Šviščev je tražio od Međunarodne plivačke federacije (FINA) da kazni tursku plivačicu zbog fotografije koju je objavila na društvenim mrežama.

Rus je potez sportistkinje nazvao odvratnim, a Guneš je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako neka osoba stoji na ruskoj zastavi.

- Ovo je zaista odvratno. Želeo bih da verujem da će Međunarodna plivačka federacija, ali i ostale relevantne organizacije, kazniti sportistkinju za ovakvo ponašanje. Naši sportisti su kažnjeni za svoje stavove, a ovde imamo pravi izliv nacionalizma prema jednoj državi. Ovakve provokacije morale bi da budu kažnjavane bez obzira kojoj su državi upućene i koju zemlju predstavlja sportista koji ih čini. Mislim da bi naš savez morao da se obrati FINA sa zahtevom da se ovaj slučaj detaljno istraži - poručio je Šviščev.

Zastava, Rusija, Ruska zastava
foto: Instagram/viktoriagunes

Pomenuta, sporna fotografija, više ne može da se vidi na profilima Viktorije Zejnep Guneš, ali mogu da se vide poruke podrške Ukrajini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track