SJAJAN USPEH SRPSKIH DŽUDISTA NA GREND SLEMU U ANTALIJI: Aleksandar Kukolj i Milica Nikolić osvojili bronzane medalje
Foto: OKS, Damir Dervišagić

IJF Grand slem

SJAJAN USPEH SRPSKIH DŽUDISTA NA GREND SLEMU U ANTALIJI: Aleksandar Kukolj i Milica Nikolić osvojili bronzane medalje

Ostali sportovi -

Aleksandar Kukolj osvojio je bronzanu medalju u težinskoj kategoriji do 100kg na IJF Grand slem turniru u Antaliji. Ovaj izuzetan rezultat naš takmičar ostvario je posle brilijantne serije mečeva u kojima se borio.

Svoj pohod na bronzu započeo je pobedom nad Kubancem Liesterom Kardonom. Aleksandar je ceo meč bio vrlo siguran i gotovo rutinski je meč priveo kraju.

Podjednako sigurno Kukolj je dobio i naredni meč pobedom nad Bugarinom Kostadinom Cvetanovim. Tehnički veoma dominantan, ni u jednom trenutku nije ostavljao prostor za sumnju da će ovaj meč završiti svojom pobedom.

Konačno, u trećem vezanom meču, Kukolj se susreo sa takmičarem iz Rumunije, Asli Gonzalesom. I njega je Aleksandar pobedio, što ga je dovelo do polufinalne borbe.

U polufinalu, Aleksandar Kukolj susreo se sa Špancem, Nikolozom Šerazadišvilijem. U ovom meču, Aleksandar je delovao prilično umorno i iscrpljeno. Španac je uspeo da povede i do kraja meča je zadržao prednost nad našim džudistom.

Aleksandar Kukolj
Aleksandar Kukoljfoto: Printskrin

Konačno, Aleksandar Kukolj je došao do meča za treće mesto u kojem se sastao sa Rafaelom Buzacarinijem iz Brazila. Brazilac je kroz repesaž izborio mesto u borbi za treće mesto. Naš Aleksandar je u ovoj borbi vrlo brzo napravio vazari, a onda je do kraja meča mudro i iskusno održavao svoju prednost i tako je osvojio bronzanu medalju

Podsetimo, prvog dana takmičenja naša džudistkinja Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju.

Milica Nikolić, učesnica Olimpijskog programa Pariz 2024 Olimpijskog komiteta Srbije, sjajno je otvorila nastup naših sportista. Ona je u težinskoj kategoriji do 48kg imala odličan nastup. U prvom kolu pobedila je takmičarku iz Brazila, Natašu Fereiro.

U drugom kolu, Milica se sastala sa Katarinom Menc iz Nemačke koju je, takođe, u sjajnoj borbi pobedila.

Treću pobedu u nizu, Milica je ostvarila pobedivši takmičarku iz Španije, Mirelu Lapuerto Komas. Ova pobeda dovela je Milicu do polufinala takmičenja u svojoj kategoriji.

Na žalost, Milica u polufinalu nije uspela da pobedi Mongolku, Narantsetseg Ganbatar.

Ona je kroz repesaž protiv takmičarke Mari Di Vargas Lei iz Čilea uspela da osvoji bronzanu medalju sjajnom pobedom koju je ostvarila iponom. Na taj način, Milica je na odličan način došla do još jednog kvalitetnog rezultata u ovoj sezoni i osvojila je nove dragocene bodove na svetskoj rang listi Međunarodne džudo federacije.

Milica Nikolić
Milica Nikolićfoto: OKS

Pored Milice Nikolić, nastupala je i Andrea Stojadinov u istoj težinskoj kategoriji koja je u prvom kolu uspela da pobedi takmičarku Šafag Hamidovu iz Azerbejdžana, ali je u drugom kolu ostala bez mogućnosti daljeg takmičenja obzirom da je izgubila od Mirele Lapuerte Komas iz Španije.

U kategoriji žena do 52kg, Srbiju je predstavljala Nadežda Petrović. Nadežda je sjajno krenula svoje današnje nastupe pobedom nad Nemicom Mašom Balhaus u prvom kolu. Nadežda je, međutim, već u sledećem kolu zaustavljena od strane takmičarke iz Uzbekistana, Diore Kaldiorove. Na taj način, naša takmičarka je završila nastup na ovom takmičenju.

U muškoj konkurenciji, odličan nastup imao je Strahinja Bunčić u težinskoj kategoriji do 66 kg. On je zaustavljen tek u repesažu. U prvom kolu pobedio je takmičara iz Bugarske, Božidara Temelkova.

Posle toga, u drugom kolu sastao se sa Moldavcem, Radu Izvorneanuom. U poslednjem meču koji je Strhinju trebalo da odvede u polufinalu, sastao se sa takmičarem iz Azerbejdžana, Orhanom Safarovim koji je bio bolji od Strahinje. Konačno, u repesažu Strahinja se okršio sa takmičarem iz Mongolije, Bašku Jondonperenlei koji je bio bolji od Strahinje.

Na ovom takmičenju učestvuovalo je čak 532 džudista iz 64 zemlje sveta sa 4 kontinenta.

Srbiju na džudo Grand Slamu u Turskoj predstavljalo je osmoro sjajnih sportista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track