HODANJE TEŽE OD GOLFA: Veliki povratak Tajgera Vudsa!
Foto: Profimedia

oporavlja se

HODANJE TEŽE OD GOLFA: Veliki povratak Tajgera Vudsa!

Ostali sportovi -

Američki golfer Tajger Vuds rekao je da planira da igra na predstojećem Mastersu u Ogasti u Džordžiji, nešto više od godinu dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je mogao da ostane bez noge

Petostruki osvajač Mastersa u Ogasti rekao je da će u sredu trenirati pre nego što donese konačnu odluku o učešću.

"Kako stvari stoje, mislim da ću igrati. Mogu da udaram dobro. Nemam nikakvih dilema šta mogu fizički da uradim sa stanovišta golfa. Sada je hodanje najteži deo. Ovo nije laka šetnja za početak. S obzirom na stanje u kakvom mi je noga, biće teže, a 72 rupe su dug put. Biće to težak izazov, izazov za koji sam spreman", rekao je Vuds.

On je dodao da je srećan što se vratio i da voli da se takmiči. Vuds će igrati na Mastersu 24. put, a u prethodna 23 nastupa 12 puta je bio među pet najboljih.

"Mislim da i dalje mogu da se takmičim na najvišem nivou i to ću uraditi. Ako mislim da mogu da pobedim, igraću. Takođe, ako budem mislio da neću moći da pobedim, nećete me videti tamo", naveo je Vuds.

Ako u četvrtak počne turnir, to će biti prvi put od 15. novembra 2020. godine da se Vuds takmiči protiv najboljih svetskih golfera. On je dva meseca kasnije peti put podvrgnut operaciji leđa, a i dalje se od toga oporavljao kada je 23. februara prošle godine doživeo saobraćajnu nesreću, kada su lekari razmatrali mogućnost amputacije noge.

"To je bila teška, teška godina, ali tu sam", rekao je Vuds.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track