ČUVENI UKRAJINSKI SPORTISTA POGINUO NA FRONTU Bivši kapiten reprezentacije preminuo dok je branio svoj grad
Foto: Printscreen/Twitter

potresna vest

ČUVENI UKRAJINSKI SPORTISTA POGINUO NA FRONTU Bivši kapiten reprezentacije preminuo dok je branio svoj grad

Ostali sportovi -

Tužne vesti svakodnevno stižu iz Ukrajine otkako je počela invazija na tu državu, a pored svega ostalog pogođen je i sport u toj državi.

Osim što se ne igraju fudbal, košarka, niti bilo koji sport, mnogi sportisti i bivši sportisti odlučili su da uzmu pušku u ruke kako bi branili svoju državu.

Nažalost, neki od njih izgubili su živote.

Među njima je i čuveni ragbista, nekadašnji kapiten reprezentacije Ukrajine, Oleksi Cibko, koji je ubijen dok je branio grad Smila, 12 dana nakon što je napunio 55 godina, prenose svetski mediji.

Cibko je bio veliko ime ukrajinskog sporta. Nakon što je završio igračku karijeru postao je predsednik Ragbi saveza Ukrajine, a iskustvo koje je tu stekao pomogle su mu da dođe do pozicije gradonačelnika Smile koju je obavljao od 2015. do 2018. godine.

Podsetimo, nedavno je stigla tragična vest da je život u ratu izgubio Maksim Kagal, svetski prvak u kik-boksu, Maksim Kagal. Pre toga je život izgubio i trener omladinske škole Šahtjora iz Donjecka, a između ostalih, vojsci su se pridružili i čuveni bokseri braća Vitalij i Vladimir Kličko, poznati teniser, Sergej Stahovski, kao i trener Šerifa, Juri Vernidub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track