JADRAN OPET POTOPLJEN: Novi Beograd ponovo bolji od Splićana
Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Liga šampiona

JADRAN OPET POTOPLJEN: Novi Beograd ponovo bolji od Splićana

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su sedmu pobedu u Ligi šampiona, pošto su u utakmici 12. kola elitnog takmičenja savladali splitski Jadran sa 14:7 (3:2, 2:4, 5:1, 4:0).

U reprizi finala Regionalne lige koje je minulog vikenda takođe igrano na bazenu „11. april“ Novobeograđani su još jednom dokazali da su ove sezone bolji tim od Splićana.

Ekipa trenera Igora Milanovića zebeležila je i četvrtu pobedu protiv Jadrana iz isto toliko utakmica, a ovaj poslednji trijumf ujedno je bio i najubedljiviji, čime je Novi Beograd zadržao šanse za osvajanje prvog mesta u grupi.

Utakmica je bila izjednačena sve do drugog minuta treće deonice kada su domaći jednostavno zatvorili sve prilaze svom golu ne dozvolivši rivalu da do kraja meča niti jednom zatrese mrežu. Novi Beograd je sa druge strane furiozno odigrao drugi deo meča, napravio je seriju 7:0 i apsolutno zasluženo upisao novi trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Dušan Mandić koji je postigao tri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Petar Tomić, Nika Šušiašvili, Nikola Jakšić i Duško Pijetlović.

U narednom kolu Novi Beograd gostuje u Atini ekipi Olimpijakosa, a taj meč na programu je 20. aprila.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track