NA TEŠKOM ISPITU U ATINI: Novi Beograd gostuje Olimpijakosu!
Foto: Starsport

Liga šampiona

NA TEŠKOM ISPITU U ATINI: Novi Beograd gostuje Olimpijakosu!

Ostali sportovi -

Vaterpolist Novog Beograda u sredu od 15 sati i 45 minuta u Atini igraju utakmicu pretposlednjeg kola Lige šampiona protiv Olimpijakosa.

Novobeograđani put glavnog grada Grčke kreću sutra ujutro, a trener Igor Milanović pred ovaj meč ima značajnih kadrovskih problema.

Zbog povreda će duel sa timom iz Pireja sigurno propustiti Đorđe Vučinić i Angelos Vlahopulos, dok je pod znakom pitanja i nastup Dušana Mandića zbog povede.

- Ko god od igrača bude bio u bazenu siguran sam da će dati svoj maksimum, i da ćemo se kući vratiti sa tri boda – poručio je pomoćni trener Novog Beograda Aleksandar Bakić i potom dodao:

- Posle osvajanja Regionalne lige nismo se previse opuštali u slavlju, jer smo bili svesni da nam dolazi utakmica u Ligi šampiona sa Olimpijakosom koja nam je veoma bitna. Nastavili smo da radimo u jakom ritmu i da se spremamo za taj duel. Za Olimpijakos ovaj meč ima još veći značaj, ali mi idemo u Atinu sa željom da kraj ligaškog dela elitnog takmičenja završimo na što boljoj poziciji kako bismo na završnom turniru u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika. Olimpijakos nas je pobedio u prvom duelu na našem bazenu i zato smo željni revanša. Putujemo u Atinu sa velikim ambicijama i nadamo se da ćemo uspeti da u delo sprovedemo sve ono što smo pripremali na treninzima.

Na tabeli A grupe void Breša sa 29 bodova. Na deobi drugog mesta su Novi Beograd i Barseloneta sa šest bodova manje, dok je na četvrtom mestu koje vodi na Fajnal-ejt Ferencvaroš sa 23 poena. Olimpijakos je trenutno u nezavidnoj situaciji pošto je na petom mestu sa 19 bodova.

- Svi smo svesni da nam sad predstoji period u kome nemamo prava na grešku i u takvoj atmosferi prilazmo svakoj utakmici. Definitivno nas očekuje ekipa koja rezultatski nije baš u zavidnoj formi, ali nas to ne zanima, jer mi u svakom slučaju idemo na pobedu. Uslediće reprezentativna pauza, pa bi nam zato dobra igra i dobar rezultat veoma značili za samopouzdanje u finišu sezone – rekao je prvotimac Novog Beograda Radomir Drašović.

- Za njih je ova utakmica biti il ne biti, ali mi želimo da budemo prvi grupi, što je teoretski moguće u slučaju poraza Breša na dva poslednja teška gostovanja. Bićemo oslabljeni u meču u Pireju, ali iz tog razloga sigurno i mentalno još jači nego da su normalne okolnosti – zaključio je Drašović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track