TRENER GA SE*SUALNO ZLOSTAVLJAO SA 13 GODINA: Potresna ispovest sportiste koji je POSTAO VITEZ! Maltretirali ga OTAC I OČUH
Foto: EPA/Alejandro Ernesto

teška priča

TRENER GA SE*SUALNO ZLOSTAVLJAO SA 13 GODINA: Potresna ispovest sportiste koji je POSTAO VITEZ! Maltretirali ga OTAC I OČUH

Ostali sportovi -

Životi vrhunskih sportista često se uzimaju kao primer idealnih, jer sportisti rade ono što vole, lako im je, a još za to zarađuju ogromne svote novca.

Ali, malo ljudi ima u vidu da su priče koje se kriju iza uspeha često mračne i da samo psihički najjači mogu da pređu preko njih i dosegnu svoje limite.

Jedan od onih koji je još od malih nogu imao teške momente, a tokom profesionalne karijere je postigao izuzetne rezultate, jeste i jedan od najboljih britanskih sportista ikada, biciklista Bredli Vigins.

On je za novo izdanje britanskog magazina "Men's Health" otkrio šokantne detalje.

- Kad sam bio mlađi, imao sam oko 13 godina, zlostavljao me je trener i to nikada nisam u potpunosti prihvatio - rekao je Vigins, a kada je upitan da li se radi o se*sualnom zlostavljanju, poručio je sledeće:

- Da. Sve je to uticalo na mene kao odraslu osobu... Samo sam događaje zakopao duboko u sebe. Pored toga, moj očuh je bio dosta nasilan prema meni.

Vigins je petostruki olimpijski šampion, a 2012. godine je osvojio Tur de Frans, najprestižnije takmičenje u biciklizmu. Godinu dana kasnije, britanska kraljica Elizabeta mu je dodelila titulu viteza za svoja dostignuća.

Osim problema sa trenerom i očuhom, Vigins je pričao i o depresiji koja je nastala zbog toga što je njegov otac napustio porodicu kada je on bio mlad. Otac je kasnije preminuo, u 2008. godini, a i on se bavio biciklizmom.

- Ta depresija je definitivno povezana sa mojim ocem. Bio je moj heroj, hteo sam da mu se dokažem. Bio je dobar biciklista, mogao je biti jako dobar, ali je bio potrošen talenat. Bio je alkoholičar, manično depresivan, prilično nasilan i uživao je u puno amfetamina i sportske droge u to vreme - poručio je Bredli Vigins.

Vigins je postao prvi britanski pobednik Tur de Franca, a uspešnu karijeru je zavšrio 2016. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track