NAJBRŽI CIRKUS NA SVETU ĆE SE VOZITI: Sudija neće zaustaviti trku u Majamiju uprkos zahtevima stanovnika zbog buke
Foto: AP

FORMULA 1

NAJBRŽI CIRKUS NA SVETU ĆE SE VOZITI: Sudija neće zaustaviti trku u Majamiju uprkos zahtevima stanovnika zbog buke

Ostali sportovi -

Američki sudija odbio je zahtev stanovnika Majamija koji su bili zabrinuti zbog nivoa buke povezanim sa trkom Formule 1, koja će se u tom gradu na Floridi održati sledećeg meseca.

Pojedini stanovnici Majamija naveli su da bi trka, koja će se održati 8. maja na Hard Rok stadionu, mogla da ošteti njihov sluh.

Okružni sudija Alan Fajn presudio je da su dokazi koje su izneli stanovnici "veoma spekulativni" i da bi svaka potencijalna šteta mogla da se nadoknadi boravkom u zatvorenom prostoru ili nošenjem čepića za uši.

Formula 1, Šarl Lekler, Saudijska Arabija, Džeda
foto: Profimedia

Fajn je rekao da bi tužba mogla da se nastavi posle trke i potencijalno da utiče i na druge trke, preneo je Majami Herald. Grad ima 10-godišnji ugovor sa Hard Rok stadionom da svake godine organizuje trku.

Dogovor uključuje paket društvenih beneficija od pet miliona dolara za grad, koji tek treba da izda potrebnu dozvolu za posebne dogadjaje.

Stanovnici Majamija tvrde da trka krši gradsku naredbu o buci koja zabranjuje nerazumnu buku koja ometa ili ugrožava udobnost stanovnika. Advokati stadiona naveli su da uredba nudi izuzetke za dogadjaje koji koriste gradu i da nema dokaza da bi trka naštetila gradu.

Sudija je rekao da nijedna strana nije ponudila dokaze o stvarnom nivou buke tokom trke i naredio je zvučno praćenje čitavog događaja.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track