HRVATSKA MARATONKA SE ODREKLA HRVATSKE: Hoće da nastupa samo za OVU zemlju! (VIDEO)
Foto: Instagram

čvrsto rešena

HRVATSKA MARATONKA SE ODREKLA HRVATSKE: Hoće da nastupa samo za OVU zemlju! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Atletičarka Kristina Hendel u nedelju će verovatno trčati poslednji maraton pod zastavom Hrvatske. Naime, Hendelova, koja od 2016. živi i trenira u Nemačkoj, zatražila je njihovo državljanstvo, što bi značilo da će u avgustu na Evropskom prvenstvu u Minhenu prvi put nastupati za novu državu.

Sada je samo pitanje kada će se dva saveza, hrvatski i nemački, dogovoriti oko moje ispisnice. I dalje bih ostala da nastupam za klub Dinamo Zrinjevac, ali bih na sledećim velikim takmičenjima nastupala za Nemačku - rekla je Kristina.

Do 3. maja trebalo bi se sve da se reši, jer tog datuma Nemačka određuje ko će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Ako sada ne dobijem nemačko državljanstvo, neću odustati. Želja mi je da nastupim na Olimpijskim grama u Parizu 2024. godine, ali u dresu Nemačke. Drugim rečima, ako sada ne dobijem državljanstvo Nemačke, onda ću sigurno propustiti nastup na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Jer, za Hrvatsku više neću nastupati, Hamburg je moj poslednji maraton za Hrvatsku - poručila je Kristina Hendel.

U Hamburgu ima jednu veliku želju.

Da, želim da istrčim novi hrvatski rekord u maratonu. Za sada je on u vlasništvu Lise Nemec koja ima za dva minuta bolji rezultat od mene. Bilo bi lepo da imam u vlasništvu dva hrvatska rekorda - zaključila je Kristina Hendel.

Kristina Hendelđ
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track