STRELJAŠTVO: Četvoro Srba u finalima prvog dana "Masped kupa" u Budimpešti, Vukojevićeva peta
Foto: Streljački Savez Srbije

BRAVO

STRELJAŠTVO: Četvoro Srba u finalima prvog dana "Masped kupa" u Budimpešti, Vukojevićeva peta

Ostali sportovi -

Srpski strelci su prvog dana turnira "Masped kup" u Budimpešti zabeležili četiri plasmana u finala.

Naša najuspešnija predstavnica na otvaranju vrlo kvalitetnog turnira bila je Teodora Vukojević. Zauzela je peto mesto u takmičenju dama vazdušnom puškom. Tik iza Vukojevićeve, na šesto mesto plasirala se Andrea Arsović, dok je sedmu poziciju osvojila Aleksandra Havran.

Lazar Kovačević je bio šesti u takmičenju muškaraca puškom.

Vukojevićeva, aktuelna evropska prvakinja, je u kvalifikacijama dama puškom dominirala. Pogodila je sjajna 632,2 kruga i kao ubedljivo prva u konkurenciji 58 takmičarki iz 11 zemalja ušla u finale. Andrea Arsović je zauzela peto, a Aleksandra Havran šesto mesto u kvalifikacijama.

Vukojevićeva je većim delom finala bila na trećoj ili četvrtoj poziciji. Međutim, u završnici je pala na peto mesto. Posle 20.hica finale završavaju petoplasirana i šestoplasirana takmičarka, a tada su vatrenu liniju napustile Teodora i Andrea. U tokom trenutku, Vukojevićeva je samo dva deseta dela kruga zaostajala za četvrtoplasiranom Nemicom Anom Jansen.Zlato je osvojila Mađarica Ester Deneš.

Lazar Kovačević je u kvalifikacijama takmičenja puškom za muškarce zauzeo treće mesto, a na kraju završio na šestoj poziciji. Prvo mesto pripalo je prvaku Evrope Patriku Janiju (Slovačka).

Sem Kovačevića, u takmičenju puškom za muškarce Srbiju su prestavljali i Milutin Stefanović (15.mesto) i trojica juniora Aleksa Rakonjac (38.), Marko Ivanović (43.) i Petar Erdei (51.mesto).

U ženskoj konkurenciji, uz tri finalistkinje, nadmetale su se i Sanja Vukašinović (27.mesto), Anja Popović (32.) i Anja Knežević (41. pozicija).

Za šestoro omladinskih reprezentativaca (Havran, Popović, Knežević, Ivanović, Erdei i Rakonjac), turnir u Budimpešti je poslednja provera pred Svetski juniorski kup, koji ih sledeće sedmice očekuje u Zulu (Nemačka).

Drugog dana turnira u Budimpešti na programu su takmičenja vazdušnim pištoljem u kojima će učestvovati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov, Brankica Zarić i Jelena Todorović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track