SPREMNI ZA FINALNI TURNIR: Novi Beograd pobedio Radnički u Kragujevcu, protiv Marseja u četvrtfinalu!
Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

LIGA ŠAMPIONA

SPREMNI ZA FINALNI TURNIR: Novi Beograd pobedio Radnički u Kragujevcu, protiv Marseja u četvrtfinalu!

Ostali sportovi -

Srpski derbi u poslednjem kolu A grupe Lige šampiona između Radničkog i Novog Beograda zasluženo je pripao Novobeograđanima.

Ekipa trenera Igora Milanovića slavila je rezultatom 13:11 (3:4, 3:2, 4:3, 3:2), što joj je obezbedilo treće mesto u grupi i duel sa Marsejom u četvrtfinalu Fajnal-ejta, koji se od 2. do 4. juna održava na bazenu „11. april“.

Još jednu uzbudljivu utakmicu odigrali su Kragujevčani i Novobeograđani. Bio je to njihov već sedmi međusobni duel ove sezone, i peti trijumf Novog Beograda, a iste rivale očekuje i nova borba za pehar u finalu domaćeg plej-ofa.

Utakmica je obilovala preokretima, ekipe su semenjivale u vođstvu, a ključnu prednost gostujući tim je stekao u poslednoj deonici. Golovima Nikole Jakšića i Viktora Rašovića Novi Beograd je minut i po pre kraja stekao tri pogotka prednosti (13:10), pa je Radnički do kraja samo uspeo da ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Dušan Mandić sa tri gola, dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Aleksa Ukropina koji se pet puta upisao u listu strelaca.

Osiim duela Novog Beograda i Marseja, u četvrtfinalu Lige šampiona sastaju se još: Breša – Hanover, Pro Reko – Barseloneta i Ferencvaroš – Jug.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track