SPEKTAKL NA TERENIMA KRAJ IBRA: Karavan SIM prošao i kroz Kraljevo (FOTO)
Foto: Kurir/J.S.

Sportske igre mladih

SPEKTAKL NA TERENIMA KRAJ IBRA: Karavan SIM prošao i kroz Kraljevo (FOTO)

Ostali sportovi -

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Sportski savez Kraljeva bio je u utorak domaćin ovogodišnje manifestacije „Sportske igre mladih“, koja je održana na Atletskom stadionu u ovom gradu i na sportskim terenima kraj Ibra.

- Ova manifestacija je značajna za svu decu iz kraljevačkih škola, a danas smo razgovarali i o tome kako možemo da doprinesemo tome da se ovo takmičenje nastavi, ali i da se održi i u nekim drugim mestima na teritoriji Srbije. S tim u vezi, sa nama je danas i predstavnik Sportskog saveza i Sportskog centra opštine Gračanica i očekujem da se takmičenje naredne godine održi i u ovom mestu, kazao je ovom prilikom dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Sportske igre mladih, Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Prema rečima odbojkaškog trenera Dragana Đorđevića, koordinatora Igara u Kraljevu, u ovom gradu deca su se takmičila u atletici, košarci, malom fudbalu i igri između dve i četiri vatre.

Sportske igre mladih, Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

- Zadovoljan sam što nekoliko stotina dece iz Kraljeva danas učestvuje na manifestaciji i nadam se da će pokazati svoje kvalitete. Najbolje ekipe otići će na Regionalno prvenstvo koje će se održati 14. juna u Novom Pazaru. Iz Pazara, prvak će otići na državno prvenstvo u Vrnjačku Banju od 4. do 10. jula, a pobednici svih sportova takmičiće se u Splitu u avgustu mesecu, kazao je Đorđević.

Sportske igre mladih, Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva, istakao je da je ova manifestacija u gradu na Ibru već postala tradicionalna.

- Kao čelni ljudi kraljevačkog sporta i ovim igrama pokazujemo da brinemo o našoj deci. Zahvalio bih se svim školama i svim klubovima iz našeg grada koji su danas prisutni na sportskim terenima. Ono što treba da naglasimo je da sport treba uvek promovisati, jer je sport zdravlje, i mi se zalažemo za to da naši mališani treba da odrastaju na sportskim terenima, a ne na ulici, rekao je Simović.

Sportske igre mladih, Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Inače, “Sportske igre mladih” najveća su regionalna manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Sportske igre mladih, Kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Od osnivanja pa do danas, na njima je u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track