U RATU U UKRAJINI UBIJEN DVOSTRUKI AMATERSKI BOKSERSKI PRVAK: Imao je samo 30 godina, iza sebe ostavio ženu i dve ćerke!
Foto: Printskrin/Facebook

tragedija

U RATU U UKRAJINI UBIJEN DVOSTRUKI AMATERSKI BOKSERSKI PRVAK: Imao je samo 30 godina, iza sebe ostavio ženu i dve ćerke!

Ostali sportovi -

Iz Ukrajinskog bokserskog saveza saopštili da je Oleg Prudkij poginuo u borbama sa ruskim okupatorima

Dvostruki ukrajinski bokserski amaterski prvak Oleg Prudkij, ubijen je dok je branio svoju zemlju od ruskih trupa, objavila je Ukrajinska bokserska federacija. Imao je samo 30 godina.

"Sa žaljenjem vas obaveštavamao da je majstor sporta međunarodne bokserske klase, šampion Oleg Prudkij, poginuo u borbama s ruskim okupatorima. Bokserski savez Ukrajine izražava saučešće bokserovoj porodici. Večna ti uspomena Olež", navodi se u saopštenju Ukrajinskog bokserskog saveza na njihovoj Instagram stranici.

Prudkij je radio sa specijalnim snagama čerkaške policije i bio je jedan od četvorice policajaca koji su ubijeni tokom napada u nedelju, navela je policija.

"Dana 22. maja, braneći državni suverinitet i teritorijalni integritet Ukrajine, ubijene su naše kolege, policajci Odjeljenja za specijalne operacije Odela KORD Glavne uprave Nacionalne policije", saopštila je policija.

Pre nego što se pridružio snagama za odbranu svoje zemlje, Prudkij je boksovao u amaterskim i poluprofesionalnim ligama i takmičio se na nekoliko evropskih prvenstava.

Borio se u super-lakoj kategoriji. Postao je dvostruki amaterski prvak. Bio je i deo ukrajinskog tima Otamans u Svetskoj bokserskoj seriji koji je stigao do polufinala.

Iza Prudkija je ostala supruga Marijana i dve ćerke.

"Kako da im kažem da te više nikada neće videti. Ti si moj anđeo! Volim te puno", napisala je na Instagramu potresena supruga nakon njegove smrti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track