POZNATI PUTNICI ZA ORAN I ČANGVONG: Određeni sastavi streljačke reprezentacije za Mediteranske igre i Svetski kup
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

POZNATI PUTNICI ZA ORAN I ČANGVONG: Određeni sastavi streljačke reprezentacije za Mediteranske igre i Svetski kup

Ostali sportovi -

Streljački savez Srbije odredio je sastave reprezentacija za Mediteranske igre u Oranu i Svetski kup u Čangvonu.

Mediteranske igre održaće se od 25. juna do 3. jula u alžirskom Oranu, a na programu su discipline vazdušnim oružjem i nema gadjanja malokalibarskom puškom i pištoljem.U disciplini vazdužna puška takmičiće se Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Andrea Arsović i Teodora Vukojević, dok će se vazdušnim pištoljem takmičiti Damir Mikec i Zorana Arunović.

Osim u pojednačnoj, strelci će se takmičiti i u mešovitoj konkurenciji, Arsović/Kovačević i Sebić/Vukojević puškom, a na vatrenu liniju pištoljem izlaze Arunović/Mikec.

Na prethodnim Mediteranskim igrama u Taragoni 2018. godine, Srbija je bila na prvom mestu u bilansu medalja streljačkog turnira. Zlatne medalje osvojili su Andrea Arsović, Milutin Stefanović (puška) i Damir Mikec (pištolj), dok je Zorana Arunović osvojila srebro vazdušnim pištoljem.

Kako je saopštio Savez, odredjen je i sastav za naredni Svetski kup, koji će od 9. do 22. jula biti organizovan u Čangvonu u Južnoj Koreji.

Osim šestoro strelaca koji će učestvovati na Mediteranskim igrama, u timu za Čangvon su i Sanja Vukašinović i Milutin Stefanović.

U disciplini vazdušna i malokalibarska puška trostav nastupiće Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević.

Vazdušnim pištoljem takmičiće se Zorana Arunović i Damir Mikec.

Sastavi miks parova će biti isti kao i u Oranu: Arsović/Kovačević, Vukojević/Sebić i Arunović/Mikec.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track