STVARNO SMO DOTAKLI DNO! Skandal koji je ZAPREPASTIO Srbiju: Namestili prvenstvo za DECU od 12 godina!
Foto: Savate klub Petros

bruka

STVARNO SMO DOTAKLI DNO! Skandal koji je ZAPREPASTIO Srbiju: Namestili prvenstvo za DECU od 12 godina!

Ostali sportovi -

Svesni smo da je u sportu nepravda nažalost poslatala normalna stvar, ali ono što se desilo na državnom prvenstvu u savateu za decu pionirskog uzrasta uspelo je da šokira i one koji odavno već ne veruju da danas postoje sportski ideali

Sportsku javnost u našoj zemlji zaprepastila je vest da se i na takmičenju za decu uzrasta od 12 do 14 godina nameštaju rezultati!

Naime, na Savate prvenstvu Srbije za mlađe i starije pionire sudije su sramno oštetile SK Petros i direktno uticale na konačan plasman.

Ekipa Petrosa poražena je u Rumi nakon, kako tvrde iz tog kluba, pristrasnog suđenja.

"U četvrtfinalu, naš borac Vladimir Slavković, inače aktuelni prvak Srbije i najbolji pionir u 2021. godini, izgubio je čisto dobijen meč rezultatom 2-1. Nakon što je doneta odluka, vidno uzrujan obratio sam se vrhovnom sudiji na borilištu B tražeći pojašnjenje odluke. Trener borca koji je proglašen za pobednika je, kao veliki sportista, priznao pobedu Slavkovića, i izneo svoj stav vrhovnom sudiji", otkrio je za Novu prvi čovek kluba Petar Damjanović.

Damjanović je uložio žalbu, ali Savate savez Srbije je odbio njegove zahteve uz obrazloženje da nije ispunio žalbenu formu i da snimci koji se nalaze na Jutjubu nisu merodavni za utvrđivanje odgovornosti.

Prvi čovek Petrosa je zaprepašćen što deca u tom uzrastu doživaljvaju ovakve nepravde.

"Svi smo svesni da u sportu nažalost nepravda postaje gotovo normalna stvar, međutim ako dolazimo u situaciju da se na pionirskim prvenstvima dozvoljava tendenciozno suđenje i nameštanje mečeva, temelji sporta koje pokušavamo da usadimo ovim budućim generacijama rapidno nestaju a edukacija gubi smisao. Kao trener ove divne dece imam obavezu da ih štitim u ringu i van njega stoga smatram da javnost mora da bude upućena u ovaj slučaj", istakao je Damjanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track