SVETSKI REKORDI PADAJU U BEOGRADU: Oborena čak tri planetarna dostignuća
Foto: Promo

Odlični uslovi

SVETSKI REKORDI PADAJU U BEOGRADU: Oborena čak tri planetarna dostignuća

Ostali sportovi -

Odlična organizacija Svetskog prvenstva u ronjenju na dah u Beogradu i vrhunski uslovi za sve učesnike, znatno su doprineli da na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u prva dva dana takmičenja budu oborena čak tri svetska rekorda.

Posle Poljankinje Julije Kozerske koja je ostvarila najbolji rezultat u dinamičnom ronjenju bez peraja (210 metara), drugog takmičarskog dana postavljeni su svetski rekordi u dinamičnom ronjenju duo perajima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Posebno uzbudljivo bilo je takmičenje u muškoj konkurenciji, a trijumfovao je Francuz Gijom Burdila. Novi svetski rekord sada iznosi 274,7 metara, a zanimljivo je da je drugo mesto osvojio Poljak Mateuš Malina sa dužinom od 274,06 metara što je takođe za skoro 10 metara bilo bolje od prethodnog najboljeg rezultata na svetu.

U konkurenciji dama titulu šampionke sveta osvojila je Hrvatica Mirela Kardašević, koja je rezultatom od 250 metara postavila novi svetski rekord. Naša takmičarka Tijana Nikolić sa dužinom 180,4 metra oborila je nacionalni rekord i zauzela 11. mesto.

Šampionat sveta u ronjenju na dah, koji se drugu godinu uzastopno održava u Beogradu traje do 15. juna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track