PLJUŠTE REKORDI U BEOGRADU: Postavljena još dva najbolja rezultata na svetu! Minja Kostić osvojila zlato i bronzu
Foto: Promo

Sjajni uslovi

PLJUŠTE REKORDI U BEOGRADU: Postavljena još dva najbolja rezultata na svetu! Minja Kostić osvojila zlato i bronzu

Ostali sportovi -

Poslednjeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah u Beogradu oborena su još dva svetska rekorda.

U disciplini dinamičnog ronjenja monoperajem u ženskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Mirela Kardašević, pošto je za devet metara popravila prethodni svetski rekord koji sada iznosi 275,36 metara. Naše takmičarke u ovoj disciplini Tijana Nikolić i Nataša Bošković zauzele su 13, odnosno 15 mesto.

U muškoj konkurenciji novi prvak sveta u ovoj disciplini postao je Poljak Mateuš Malina koji je sa dužinom 321,43 postavio i novi svetski rekord, a najbolji rezultat svih vremena popravio je za pet metara. Srpski ronilac Nebojša Nišević zauzeo je 29. mesto, a Nenad Pavković 32. poziciju.

Naša 17-godišnja takmičarka Minja Kostić ostvarila je velike uspehe u kategoriji juniora pošto je osvojila zlato u brzinskom ronjenju 2x50 metara i bronzu u dinamičnom ronjenju monoperajem.

Posle četiri dana takmičenja na bazenu "Milan Gale Muškatirović" oboreno je pet svetskih rekorda, a sa 200 učesnika iz preko 30 zemalja bio je ovo najmasovninji šampionat sveta u ronjenju na dah do sada. Organizaciju ovog izuzetno zanimljivog sportskog događaja značajno su pomogli Grad Beograd i Ministarstvo omladine i sporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track