DEJAN SAVIĆ PSOVKAMA PRODRMAO SRPSKI TIM: Delfini pobedom nad Amerikom krenuli u pohod na zlato na Svetskom prvenstvu!
Foto: Printskrin

sp u mađarskoj

DEJAN SAVIĆ PSOVKAMA PRODRMAO SRPSKI TIM: Delfini pobedom nad Amerikom krenuli u pohod na zlato na Svetskom prvenstvu!

Ostali sportovi -

U prvom meču na šampionatu sveta Srbija pobedila SAD sa 17:13

Najbolji vaterpolo selektor na svetu Dejan Savić prodrmao je srpski tim za prvu pobedu na Svetskom prvenstvu i pobedom na nezgodnim Amerikancima - 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3). Videvši da stvari ne idu onako kako je bilo previđeno, Savić je u 12. minutu zatražio tajm-aut, pa je u svom stilu ubrzo uneo živost u igru našeg tima. U jednom trenutku on je čak urlao na igrače: "Koji vam je k...c bre! Svi ste mlohavi bre! To je urodilo plodom, pa je na kraju zabeležena vredna pobeda!

Selekciju SAD predvodi takođe trofejni stručnjak iz Srbije Dejan Udovičić i rezultati njegovog rada "preko bare" vide se u velikom napretku američkog vaterpola. Olimpijskom šampuionskom timu su nedostajala šestorica veličanstvenih igrača iz Tokija, ali i sa dosta podmlađenim timom Srbija je došla po zlato u Mađarsku, mada to neće nimalo laka misija, što se videlo i na startu protiv Amerikanaca.

Od početka susreta je vladala prava neizvesnost u Segedinu, pa u pojedinim momentima čak i velika drama. Ipak, u poslednjoj četvrtini, kada se odlučivalo o pobedniku, do izražaja je došao bolji kvalitet olimpijskih šampiona. Delfinu su se namučili na startu Svetskog prvenstva u Mađarskoj, ali na početku je najbitnije da je ostvarena pobeda.

Srbiju je do pobede vodio Dušan Mandić sa četiri gola, po tri postigli Strahinja Rašović i Nikola Lukić, dok su se po dva puta u strelce upisali Gavril Subotić, Nemanja Vico i Marko Radulovič. U redovima SAD najbolji je bio Aleksandar Bouven sa četiri postignuta gola.

I na ovom velikom takmičenju podrška podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Olimpijski šampioni imaju dva boda u Grupi D šampionata u Madjarskoj, koliko i Australija koja je ranije danas slavila protiv Kazahstana sa 10:4. Izabranici Dejana Savića će u drugom kolu šampionata sveta, u četvrtak, igrati upravo protiv Australije.

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina

Kraj utakmice u Segedinu i prva pobeda Srbije na Svetskom prvenstvu

29. minut - Sjajan gol Marka Radulovića, vaterpoliste rođenog u Rijeci - 14:11, pogotak Subotića za novih tri gola prednosti - 15:12

25. minut - Veoma važan gol Nikole Lukića - 12:10, pa još jedan gol Lukića - 13:10, ali smanjuje Kejs - 13:11

Treća četvrtina

23. minut - Aleks Boven opet trese mrežu - 11:9, pa Amerikanci postižu još jedan gol - 11:10

20. minut - Mandić siguran iz peterca za dva gola prednosti - 10:8, pa prvi pogodak Zvezdinog bvaterpoliste Subotića - 11:8

Druga četvrtina

Završeno prvo poluvreme, samo gol prednosti za Delfine - 8:7

14. minut - Strahinja Rašović donosi izjednačenje, pa radulović donosi prednost Delfinima 30 sekundi pre kraja - 8:7

12. minut - Selektor Srbije Dejan Savić tražio tajm-aut, urlao na igrače kako bi ih prodrmao: Koji vam je k...c bre! Svi ste mlohavi bre!

11. minut - Ben Halok donosi prednost Amerikancima atraktivnim šraubom - 6:7

10. minut - Vilijam Kejs umakao Raduloviću - 6:6

9. minut - Vico donosi prednost Delfinima - 6:5

Prva četvrtina

8. minut - Irving donosi novo izjednačenje - 5:5

7. minut - Taube koristi svoju snagu i smanjuje prednost olimpijskih šampiona - 5:4

6. minut - siguran Strahinja Rašović - 5:3

4. minut - Vaterpolista Partizana Aleks Boven donosi novo izjednačenje - 3:3, pa opet efikasan Mandić - 4:3

3. minut - Brašović koristi prednost igrača više i donosi izjednačenje - 2:2, Dušan Mandić donosi prvo vođstvo Srbiji - 3:2

Srbija, vaterpolo, navjači, tribine
foto: Printskrin

2. minut - Amerikanci iskoristili prednost igrača više, strelac Stivenson - 0:1, uzvraća Strahinja Rašović, takođe koristi prednost igrača više - 1:1, pa Bouven ponovo donosi prednost SAD - 2:1

1. minut - Počela je utakmica u Segedinu

U Mađarskoj počinje Svetsko prvenstvo u vaterpolu, a prvi rival reprezentacije Srbije je selekcija SAD. Meč se igra u Segedinu od 19.30. Selektor Srbije, aktuelnih olimpijskih šampiona, Dejan savić, zvanično je najbolji vaterpolo trener na svetu.

Reprezentativac Srbije, Sava Ranđelović, izjavio je da ekipa jedva čeka meč protiv Sjedinjenih Američkih Država.

- Amerika je prvi korak na ovom putu, a znate da uvek idemo korak po korak. Znamo šta nam donosi pobeda, spremamo se izuzetno. Pored rada u bazenu, posmatrali smo i video. Nema sumnje da su Amerikanci naš najteži rival u grupi. O motivu da ne pričamo, jedva čekamo da počne - rekao je Ranđelović za zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Kapiten Branislav Mitrović kaže da ne sme biti opuštanja u duelu sa SAD.

- Budite uz nas, dajte nam podršku jer ovi neki novi klinci vrede. Niko ne sme da se opusti protiv Amerikanaca. Znamo šta pobeda donosi. Uživam sa ovim momcima. Mada sam stariji dosta učim od njih, ali ih i usmeravam. Sjajni su ljudi i sportisti - rekao je Mitrović.

Inače, selektor SAD je naš proslavljeni stručnjak Dejan Udovičić.

Srbija se takmiči u grupi D, u kojoj su još selekcije Australije i Kazahstana.

Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz svake grupe igrati u osmini finala.

Titulu svetskih šampiona brani Italija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track