SRBIJU ČEKA KLJUČNI MEČ SA ITALIJOM! Grozdanić: Sledi veoma bitna utakmica za dalji plasman
Foto: RSS

MEDITERANSKE IGRE

SRBIJU ČEKA KLJUČNI MEČ SA ITALIJOM! Grozdanić: Sledi veoma bitna utakmica za dalji plasman

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije posle dva odigrana kola u okviru A grupe na Mediteranskim igarama imaju polovičan učinak.

Posle trijumfa nad Slovenijom na otvaranju takmičenja, naša ekipa je poražena od Egipta, pa posle dana odmora iščekuje veoma važan meč protiv Italije. “Orlovi” ciljaju novu pobedu na šampionatu kako bi se približili zacrtanim ciljevima i plasmanu u polufinale takmičenja.

Najbolji strelac naše selekcije u dosadašnjem toku takmičenja, Miloš Grozdanić analizirao je dosadašnji učinak i najavio utakmicu sa Italijom.

Niste bili u prilici da putujete zajedno sa ekipom u Alžir, ali ste se reprezentaciji pridružili taman na vreme pred prvu utakmicu

- Nisam putovao zajedno sa ekipom Mediteranske igre zbog pozitivnog testa Nemanje Ratkovića sa kojim delio sobu. Morao sam da čekam nedelju da se testiram i u slučaju negativnog testa da putujem sam za Alžir. Ispostavilo se da je sve u redu i mogao sam da krenem put Orana. Putovao sam celu noć, stigao par sati pred utakmicu i išlo mi je u korist to što je meč bio odložen sa 11:00 na 15:00. Uspeo sam da stignem i pomognem ekipi koliko je to bilo moguće jer sam u putu proveo dvadeset sati. Nisam igrao mnogo protiv Slovenije, nekih dvadeset minuta, ali drago mi je ako sam uspeo da pomognem ekipi u pobedi, započeo je Grozdanić i nadovezao se sa utiscima o Mediteranskim igrama:

Mediteranske igre
foto: RSS

- Takmičenjem sam zadovoljan u potpunosti. Naša selekcija nije smeštena gde su ostali sportisti, udaljeni smo sedamdesetak kilometara od sela, toliko i od hale, ali što se tiče svih uslova zaista možemo biti zadovoljni.

U dosadašnjem toku takmičenja ostvarena je pobeda nad Slovenijom, a zatim pretrpljen poraz od Egipta

- Otvorili smo dobro utakmicu protiv Slovenije, igrali dobro prvih dvadeset minuta i onda smo pred kraj poluvremena napravili nekoliko tehničkih grešaka, što su Slovenci kaznili sa lakim golovima iz kontranapada. U drugom poluvremenu smo se vratili, napravili tri, četiri gola razlike i održavali rezultat do kraja utakmice. Što se druge utakmice tiče, znali smo da je u pitanju veoma dobra ekipa i po mom mišljenju Egipat je jedan od glavnih favorita za osvajanje Mediteranskih igara. I tu utakmicu smo veoma dobro otvorili, međutim opet smo imali loših pet minuta u prvom poluvremenu i primili smo neke lake golove. U drugom poluvremenu Egipat je samo održavao stečenu prednost i rutinski priveo utakmicu kraju. Nemam šta da zamerim momcima, igrali smo požrtvovano i hrabro, borili se za svaku loptu do poslednjega atoma snage, ali pobeda je pripala njima i čestitao bih im na tome.

U trećem kolu sledi susret sa Italijom, veoma važan meč za naš tim

- Utakmica protiv Italije nas očekuje sutra i dobro je što smo imali dan pauze da se odmorimo pre svega, a zatim i da se što bolje pripremimo. Danas imamo dve video analize, mislim da ćemo utakmicu dobro spremiti i u dobrom raspoloženju ulazimo u meč. Za nas je ovo veoma bitna utakmica za dalji plasman. Jeste da je Italija došla u gotovo kompletnom sastavu, ali mislim da imamo velike šanse za pobedu i plasman u polufinale, zaključio je Grozdanić.

Utakmica između Srbije i Italije na programu je u četvrtak, 30. juna od 13:00 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track