NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Zlatne pesnice Vladimir Mirončikova!
Foto: OKS

bravo

NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Zlatne pesnice Vladimir Mirončikova!

Ostali sportovi -

I ovaj, sedmi takmičarski dan za naše sportiste završava se na najbolji mogući način – zlatnom medaljom

Novu medalju za naš Tim, a drugu medalju za boks na ovim Mediteranskim igrama osvojio je Vladimir Mirončikov u kategoriji do 81kg.

On je osvojio zlatnu medalju! Bronzani sa Svetskog prvenstva u Beogradu, Mirončikov svoj kvalitet pokazao je tokom celog turnira. Vladimir je do finala Mediteranskih igara došao sa dve pobede u četvrtfinalu i polufinalu. U prvom kolu turnira, Mirončikov je bio slobodan, a u četvrtfinalu je dočekao Kana Ajkutsuna iz Turske. Vrlo brzo nakon početka meča, bilo je jasno da je uloga favorita koju je Vladimir imao potpuno opravdana.

Vladimir Mirončikov
foto: OKS

On je ovaj meč pobedio rezultatom 3:0. U polufinalu se susreo sa Gazimogamedom Jalidov Gafurovaom koji nastupa za Španiju. Sudije su presudile jednoglasno u sve tri runde u korist Vladimira Mirončikova i zakazano je finale sa domaćim takmičarem. Nakon polufinalnog meča, naš borac je najavio da će se boriti svim srcem za Srbiju i za osvajanje zlatne medalje. Kako je najavio, tako je i bilo. Mirončikov je svojim prepoznatljivim stilom otvorio meč protiv alžirskog borca Mohameda Houmrija.

Vladimir Mirončikov
foto: OKS

Prvu rundu finalnog meča dobio je naš bokser. U drugoj rundi svo troje sudija glasali su u korist Houmrija, tako da su u treću rundu obojica boksera ušli izjednačeni. Vladimir Mirončikov je u trećoj rundi pokazao svu raskoš svog talenta i pobednički karakter.

Uprkos činjenici da je sala bila prepuna domaćim navijačima koji su stvarali ogromnu buku koja se viđa samo na fudbalskim stadionima, Vladimir Miročnikov nije gubio fokus i poslednju rundu je priveo kraju na najbolji mogući način, pa su svo troje sudija glasale u njegovu korist.

Vladimir Mirončikov
foto: OKS

Vidno srećan zbog osvojene zlatne medalje za Srbiju, Vladimir Miročnikov je izjavio:

Meč je bio veoma težak, a atmosfera potpuno uzavrela. Hvala mnogo mojim trenerima i mom timu. Da nije bilo njih, ja večeras ne bih mogao da ostvarim ovu pobedu. Hvala i slava mojoj Srbiji!“

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track