Draženko Mitrović osvojio srebro uz svetski rekord

Draženko Mitrović osvojio srebro uz svetski rekord

Ostali sportovi -
Novi svetski rekord srpskih paraolimpijaca na Igrama u Londonu

Srpski paraolimpijac Draženko Mitrović osvojio je srebro i oborio je svetski rekord u disciplini bacanje diska na Igrama u Londonu.

Mitrović je sakupio 1012 poena, što je za devet poena manje od pobednika Leonarda Dijaza sa Kube. Mitrović se nadmetao u klasi "F54", a najbolji rezultat ostvario je u trećem pokušaju kada je disk bacio 32,97 metara.

Srbija je tako stigla do pete medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, a treće srebrne. Tanja Dragić je svetskim rekordom (42,51 metara) osvojila zlato u bacanju koplja, takođe novi rekorder sveta postao je i Željko Dimitijević koji je čunj bacio 26,88 metara i takođe stigao do najsajnije medalje, a srebrom su se okitili stonoteniseri Borislava Perić Ranković i Zlatko Kesler.

Draženko Mitrović je u intervjuu za Kurir u ispričao svoju životnu priču. Intervju pročitajte OVDE

Predsednik Srbije čestitao Draženku Mitroviću

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas atletičaru Srbije Draženku Mitoviću obaranje svetskog rekorda i osvajanje srebrne medalje u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Londonu, saopštila je pres služba predsednika.

Srpski reprezentativac u atletici Draženko Mitrović oborio je danas svetski rekord u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Mitrović je najbolji rezultat ostvario u trećem pokušaju kada je disk bacio 32,97 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track