TADIJA KAČAR NAJBOLJI BOKSER SRBIJE U PROŠLOM VEKU! Veliki šampioni ringa na svečanosti u Beogradu zapevali i himnu "Hej, Sloveni"
Foto: Miki Antić

najveći bokseri

TADIJA KAČAR NAJBOLJI BOKSER SRBIJE U PROŠLOM VEKU! Veliki šampioni ringa na svečanosti u Beogradu zapevali i himnu "Hej, Sloveni"

Ostali sportovi -

Oštre kritike što u "idealnom timu" jugoslovenkog boksa nema olimpijskih šampiona Slobodana Kačara i Anta Josipovića i osvajača dve olimpijske bronze Zvonka Vujina!

Bokserski šampioni i osvajači medalja na najvećim svetskim i evropskim takmičenjima, izabrali su najbolje jugoslovenske boksere po kategorijama i nekadašnjim republikama bivše SFRJ. Za najboljeg boksera u prošlom veku sa područja Srbije proglašen je Tadija Kačar, osvajač srebrnih medalja na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evrpskom prvenstvu.

Boks
foto: Miki Antić

U ostalim republikama bivše SFRJ, za najbolje su proglašeni: Hrvatska - Mate Parlov, Bosna i Hercegovina - Marjan Beneš, Makedonija - Ace Rusevski, Crna Gora - Miodrag Perunović i Slovenija - Dejan Zavec.

Boks
foto: Miki Antić

Po kategorijama, laureati su - papir: Dragan Živadinović, muva: Redžep Redžepovski, bantam: Fazlija Šaćirović, pero: Bratislav Ristić, laka: Ace Rusevski, poluvelter: Mirko Puzović, velter: Miodrag Perunović, polusrednja: Tadija Kačar, srednja: Dragoslav Jakovljević, poluteška: Mate Parlov, teška: Dragomir Vujković.

Boks
foto: Miki Antić

Glavni domaćin na svečanosti organizovanoj na Beogradskom sajmu je bio nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije Velizar Đerić, bivši predsednik Bokserskog saveza Srbije, a inicijator vredni i neumorni bokserski poslenik Nebojša Nešo Vuković. Još tokom same svečanosti čule su se oštre kritike, jer u "idealnom timu" jugoslovenskog boksa 20. veka nema olimpijskih šampiona Slobodana Kačara i Anta Josipovića, kao i osvajača dve olimpijske bronzane medalje Zvonka Vujina!

Boks
foto: Miki Antić

Među zvanicama su bili i najbolja svetska rukometašica u istoriji Svetlana Kitić, iz Makedonije je došao Redžepovski, a iz Sarajeva Čolpa, bili su tu i nekadašnji predsednik profesionalne bokserske federacije Jugoslavije Zoran Anđić Vojinović, bivši prvak SR Jugoslavije u profi boksu Nenad Stanković...

Kurir sport/ L. D

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track