ŠAMPION SVETA IMA 22 GODINE I NIKO MU NE VERUJE: Zbog traume iz detinjstva izgleda mnogo starije! VIDEO
Foto: EPA/John G. Mabanglo

Promenio izgled

ŠAMPION SVETA IMA 22 GODINE I NIKO MU NE VERUJE: Zbog traume iz detinjstva izgleda mnogo starije! VIDEO

Ostali sportovi -

Brazilski atletičar Alison Dos Santos postao je svetski prvak u trci na 400 metara s preponama.

On je trku završio za 46,29 sekundi, ali je najveću pažnju skrenuo zbog svog izgleda, pošto izgleda mnogo starije nego što jeste. Razlog za to je nemili incident koji je doživeo u mladosti.

Brazilac ima 22 godine, u šta mnogi prosto ne mogu da veruju kada ga ugledaju. Razlog njegove "rane starosti" leži u potresnoj priči iz njegovog detinjstva.

Dos Santos je u dobi od 10 meseci živeo s bakom i dekom. Jedne večeri njegova je baka u tiganju pekla ribu. Dečak je slučajno udario dršku, zbog čega je ona ispala, a vruće ulje prolilo mu se po glavi. Brazilac je zadobio opekline trećeg stepena i proveo je nekoliko meseci u bolnici. I dan danas na telu ima mnogo ožiljaka od te nesreće. Nalaze se uglavnom na čelu, licu, prsima i levoj ruci.

Uprkos nesreći, Dos Santos je imao srećno detinjstvo i voleo je sport od malih nogu.

"Bio je jako nestašno dete. Bilo ga je svuda. Voleo je da igra fudbal sa svojim prijateljima. Sada izađem na ulicu i svi mi čestitaju. Stvarno je vrlo uzbudljivo. Ovde ga svi podržavaju", rekla je majka Dos Santosa, a prenosi portal globo.com.

Ispočetka je Brazilac počeo da se bavi džudom, kada je imao samo osam godina, ali nakon jedne teže povrede tokom meča u tom sportu, dugo je razmišljao i na kraju odlučio da krene da se bavi atletikom.

Počeci Dos Santosa u atletici nisu bili najbolji. Brazilac se nije osećao samouvereno zbog ožiljka na glavi. U početku je Alison bio vrlo sramežljiv zbog toga. Na svaki trening dolazio je s kapom i gotovo ništa nije govorio. Nije hteo ni s kim da razgovara. U roku od nekoliko meseci opustio se.

"Sećam se da je tada još trenirao džudo. Morao je da bira jer te discipline nije mogao da trenira u isto vreme. Hvala Bogu da se fokusirao na atletiku", priseća se prvi trener Dos Santosa Ana Fidelis.

Rekorder na 400 metara s preponama ujedno ima bronzanu medalju sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju u istoj disciplini, a 2019. godine osvojio je medalju istog sjaja i na Panameričkim igrama. Godinu dana ranije osvojio je treće mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu u Tampereu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track